Çanakkale Köprüsü'nde ayaklar tamam

Çanakkale Köprüsü'nde ayaklar tamam

EKONOMİ Haberleri

Temeli 2017 yılında atılan ve tamamlandığında 2 bin 23 metre ile dünyanın en geniş orta açıklıklı köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü hızla ilerliyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA

318 metre yüksekliğindeki çelik kule tamamlandı. Son blok yerleştirme töreni yarın yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın yapılacak törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katılacağını söyledi. Bakan Karaismailoğlu “Köprünün hizmete girmesiyle birlikte, Lapseki-Gelibolu arasındaki ulaşım süresi 1,5 saatten 6 dakikaya inecek. Çanakkale Köprüsü, 1915 Deniz Zaferi ve şehitlerimizin anısını yaşatacak. Bu eser aynı zamanda, ülkemizin sanayi ve nüfus bakımından önemli Kuzey Marmara şeridi ile birlikte tarım bölgesi olan Trakya’yı, Ege Bölgesi’ne bağlayacak prestij projesi olacak” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...