Yanan orman alanı imara açılmayacak

Yanan orman alanı imara açılmayacak

EKONOMİ Haberleri

Orman yangınları ile mücadelede İHA'lar devreye giriyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İHA’larla birlikte 3,5 milyon hektarlık alanı gözetleyebildiklerini belirtirken 2023 yılında orman yangınına müdahale süresini 10 dakikaya düşürmeye hedeflediklerini söyledi. Bakanlık olarak "Daha yeşil bir Türkiye, daha yaşanabilir bir dünya" hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Pakdemirli "Bakanlık olarak 57 yılda yapılan ağaçlandırmanın bir buçuk katını son 18 yılda gerçekleştirdik. Yanan ormanların 40 misli kadar alanı ağaçlandırdık. Türkiye'de 2002 yılından önce yılda 75 milyon fidan üretilirken, son 18 yıldır yılda ortalama 350 milyon fidan üretiyoruz" dedi.

Ormanları artık İHA ile gözlemlediklerini dile getiren Pakdemirli "İki adet amfibi uçak, bir adet yönetim uçağı, 27 adet su atar helikopter, altı adet idari helikopter ve bir adet de İHA’dan oluşan hava gücüne sahibiz. İHA, 24 saat uçarak gece ve gündüz, 23 bin feet de bulunduğu noktadan 3,5 milyon hektarlık orman alanını gözetleyerek, 361 adet yangın gözetleme kulemizin yaptığı görevi yerine getiriyor. İnşallah 2023 yılında müdahale süresini 10 dakikaya düşüreceğiz" diye konuştu.  Pakdemirli, şöyle devam etti: Orman kırmızı çizgimiz. Yanan orman alanının başka amaç için kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. İnşaallah her bir insan için bir tane ağaç dikeceğiz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...