Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sözleşmeli tarım için dijital platform

Sözleşmeli tarım  için dijital platform

EKONOMİ Haberleri

Sözleşmeli tarım uygulamaları dijital platforma taşınıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kuracakları platform sayesinde sözleşmeli tarımı daha işler hâle getireceklerini bildirdi.

Pakdemirli şunları kaydetti: Sözleşmeli tarım üreticiyi ve sanayiciyi koruyan bir şey. Önümüzdeki sene de bunu çıkaracağız. Türkiye genelinde birçok üründe sözleşmeli tarım var. Sistem işliyor. Fakat her üründe işliyor mu? Birçoğunda işlemiyor. Sözleşmeli tarımı işler hâle getirmek için dijital platform oluşturacağız. Telefondan ürünlere baktığınız gibi buradan da inceleyebileceksiniz. Bu platform kimseyi dışlamıyor. Mevlâna gibi herkese ‘Gel’ diyor. Üreticiye sorsam “Bunu istediğim fiyata satamıyorum”, tüketici ise ‘İstediğim fiyata alamıyorum’ diyor. İşte üreticiyle tüketiciyi bir araya getirecek bir sistem. Eğer sizler dijital tarımı kullanır ve burası derinleşirse ürünlerinizi pazara çıkarabilirsiniz. Bu platformu kullanın. Bunu kullanalım, birkaç senede önemli bir mesafe katetmiş olacağız.
   Pakdemirli, konuşmasının sonunda yağlık ayçiçeği desteğini de 40 kuruştan 50 kuruşa çıkardıklarını söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...