İş güvenliği yapay zekâya emanet

İş güvenliği yapay zekâya emanet

EKONOMİ Haberleri

Türk girişim şirketi Ayvos; yapay zekâ, makine öğrenimi ve derin öğrenmeye dayalı görüntü işleme çözümlerini kullanarak Yapay Zekâ Tabanlı İş Güvenliği Otomasyonu Projesi’ni (EWSAI) hayata geçirdi.

İlk aşamada elektrik üretim ve dağıtım sektörü için özelleştirilen sistem sahada gerçekleşen elektrik kaynaklı kazaların büyük ölçüde önlenmesini amaçlıyor. Sistem, makine öğrenimi ve derin öğrenme tabanlı görüntü işleme altyapısıyla; trafo, pano, elektrik hattı alanlarında işlem öncesi ve sırasında personelin kıyafet/ekipman uygunluğunu akıllı şekilde analiz ederek uygun olmayan veya eksik ekipman/kıyafet tespiti yaparak anlık olarak amir pozisyondaki kişilere durum hakkında uyarı verilmesini sağlıyor. EWSAI elektrik enerji dağıtım operasyonlarındaki iş güvenliği seviyesini yüzde 90 doğruluk oranında sağlıyor. Ayvos CEO’su Eray Hangül, “Proje çerçevesinde saha şartlarında operasyon maliyetini düşük tutacak, bakımı ve değişimi kolay ürünlerin tercih edilmesi müşterilerin duyabileceği sipariş sürecindeki belirsizlikleri ortadan kaldıracaktır” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...