Son toplantı yarın... Asgari ücret belli oluyor

Son toplantı yarın... Asgari ücret belli oluyor

EKONOMİ Haberleri

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirleneceği dördüncü ve son toplantısını yarın gerçekleştirecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantı 10.30'da gerçekleştirecek. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, toplantıya başkanlık edecek. TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK, yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin, insan onuruna yaraşır geçinmeyi sağlayacak bir seviyede olması gerektiğini vurguladı. Ortak açıklamada, “Asgari ücret işçilerin aileleriyle birlikte geçimini sağlayacak ücrettir. Tüm aile bireylerinin hakkı vardır. Pazarlık konusu edilmemelidir. Türkiye İstatistik Kurumunca bekar bir işçi için hesaplanan yaşama maliyeti, kasım ayı itibarıyla net 2 bin 792 liradır. Bu tutarda aile unsuru yoktur. Bütün bu unsurları kapsayacak bir asgari ücretin, tüm bir yıl boyunca kesintiler sebebiyle azalma olmadan işçinin eline geçmesi sağlanmalıdır. Bütün imkânlar seferber edilmelidir” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...