En büyük sıçrama 5G olacak

En büyük sıçrama 5G olacak

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'de, ilk cep telefonu görüşmesinin üzerinden 27 yıl geçti. 23 Şubat 1994'te dönemin Başbakanı Tansu Çiller, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i aramıştı...

Geçen zaman içinde telekomünikasyon sektörü büyük değişimlere sahne oldu. Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "En büyük kırılma noktası, mobil cihazların internet erişimine kavuşması oldu. Sanayi, üretim, sağlık başta olmak üzere sektörlere sağlayacağı fayda ve fırsatları düşündüğümüzde, en büyük sıçrama da 5G ile yaşanacak. Şimdiden hazırız, bu yolculukta da Türkiye'yi öncü yapmaya kararlıyız. Ülkemizin teknolojik anlamda dışa bağımlılığı günden güne azalıyor" dedi. Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy da, "Dijitalleşmeyi bir memleket meselesi olarak görüyoruz. Genişbant teknolojileri, günümüzde elektrik ve su gibi olmazsa olmaz bir ihtiyaç olarak kendini gösteriyor. Ekonomide bir çarpan etkisi oluşturuyor. Bu sebeple gelecek dönemin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 5G hazırlık ve fiber yatırımlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...