Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google'dan Türkiye'ye 150 milyar TL katkı

Düzenleyen:
Google'dan Türkiye'ye 150 milyar TL katkı

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’de 15. yılını kutlayan Google, bir yandan Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ederken diğer yandan ekonomiye verdiği katkı 150 milyar lirayı buldu.

Ömer Temur İSTANBUL

Pandemi döneminde esnaf, turizm ve genç girişimcilere destek olan Google, dijital eko sistem aracılığıyla 1,4 milyon kişiye istihdam sağlarken, Türkiye'deki 15'inci yılında ekonomiye verdiği katkı da 150 milyar TL'yi buldu.

Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu, Google Arama, Görüntüleme, Alışveriş, YouTube, Google Haritalar, Google Benim İşletmem, G Suite, Google Bulut Platformu, Android, Google Play ve diğer Google uygulamaları ile dijital ekosisteme katkı verdiklerini belirterek “Google’un Türkiye’deki dijital ekonominin millî gelir içerisindeki payı yüzde 4’ü aşarak 150 milyar TL’ye ulaştı. 2023 yılında bu payın yüzde 4,7 seviyelerine ulaşacağını öngörüyoruz. Dijital ekosistemin Türkiye ekonomisine katkısının beş yıl içinde iki kattan daha fazla artacağını düşünüyoruz” dedi.

Keteloğlu, Android ekosisteminin de Türkiye ekonomisine 83 milyar TL katkı sağladığına, bu ekosistem ile de 750 bin kişinin istihdam edilmesine destek olduklarına dikkat çekti. Android’in Türkiye ekonomisine katkısının 2023 yılında 193 milyar TL’ye ulaşarak gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 2,7’sini oluşturacağını öngördüklerini kaydetti. 

Google'dan Türkiye'ye 150 milyar TL katkı

DÜZENLEMELERE SAYGILIYIZ

Keteloğlu, Rekabet Kurumunun Google’a kestiği cezalarla ilgi olarak da “Bir ülkenin regülasyonlara ve düzenlemelere gitmesi doğaldır. Bunlara saygı duyuyoruz. Ancak bütün ülkelerde fikir birliği olursa, ortak düzenlemelere gidilerse bizim için daha iyi olur” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...