ASELSAN ile TCDD arasında 1,7 milyar TL'lik anlaşma

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ASELSAN ile TCDD arasında 1,7 milyar TL'lik anlaşma

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

ASELSAN ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında Araç Üstü Sinyalizasyon Ekipmanı Temini Projesine yönelik toplam bedeli 1,7 milyar TL olan anlaşma imzalandı.

ASELSAN ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ arasında Araç Üstü Sinyalizasyon Ekipmanı Temini Projesine yönelik toplam bedeli 1,7 milyar TL olan sözleşme imzalandı. 

ASELSAN'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasına göre, şirket ile TCDD Taşımacılık AŞ arasında Araç Üstü Sinyalizasyon Ekipmanı Temini Projesi ile ilgili olarak toplam değeri 1 milyar 690 milyon 697 bin lira tutarında yeni bir sözleşme imzalandı.

Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar, 2026-2028 yıllarında gerçekleştirilecek.

HATLARIN DAHA VERİMLİ VE GÜVENLİ OLMASINI SAĞLAYACAK

Anlaşmayla ilgili X hesabı üzerinden paylaşım yapan ASELSAN, şu ifadelere yer verdi:

"Raylarda ASELSAN imzası!

ASELSAN ile TCDD Taşımacılık arasında Araç Üstü Sinyalizasyon Sistemi Temini Projesi ile ilgili olarak 1 milyar 690 milyon Türk Lirası tutarında bir sözleşme imzalandı.

ASELSAN’ın ERTMS (European Rail Traffic Management System) standardına uygun geliştireceği sistemler, tren trafiğinin emniyetli bir şekilde gerçekleştirilmesini ve hatların daha verimli kullanılmasını sağlayacak."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...