Bakan açıkladı ağ genişliyor! YHT ile Anadolu illeri birbirine bağlanıyor
Ulaştırma Bakanı, Yüksek Hızlı Tren ağını kombine taşımacılık yöntemiyle büyüttüklerini söyledi. Sisteme Tokat ve Malatya da dâhil edildi.
- Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı, 26 Nisan 2023'te hizmete açıldı ve 3 yılda 2 milyon 356 bin 815 yolcuya hizmet verdi.
- Hattın açılmasından bir yıl sonra, 4 Mayıs 2024 itibarıyla Sivas-İstanbul arasında aktarmasız seferler başladı.
- Sivas-İstanbul arasındaki aktarmasız seferler bugüne kadar 1 milyon 140 bin 577 yolcuya hizmet verdi.
- 25 Ekim 2024 itibarıyla Tokat, otobüs aktarmasıyla Yıldızeli İstasyonu üzerinden YHT sistemine dahil edildi.
- Tokat-Ankara arasında günde karşılıklı 4, Tokat-İstanbul arasında ise günde karşılıklı 2 sefer olmak üzere toplam 6 sefer gerçekleştiriliyor.
- Sivas–Malatya Bölgesel Treni ile İstanbul–Malatya arasında YHT bağlantılı kombine taşımacılık devreye alındı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 26 Nisan 2023’te hizmete açılan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın 3 yılda 2 milyon 356 bin 815 yolcuya hizmet verdiğini kaydetti.
Bakan Uraloğlu: Türkiye'de jet yakıtı problemi yoktur
Hattın açılmasından bir yıl sonra, 4 Mayıs 2024 itibarıyla Sivas-İstanbul arasında aktarmasız seferlerin de başladığını hatırlatan Uraloğlu “Bu hattımızda da bugüne kadar toplam 1 milyon 140 bin 577 yolcumuz seyahat etti” dedi.
Yüksek Hızlı tren ağını sadece doğrudan hatlarla değil, kombine taşımacılık yöntemiyle de büyüttüklerini vurgulayan Uraloğlu “25 Ekim 2024 itibarıyla Tokat’ı da sistemimize dahil ettik. Tokat’tan Yıldızeli İstasyonu’na otobüs aktarmasıyla bağlantı sağlıyoruz. Böylece Tokat– Ankara arasında günde karşılıklı 4, Tokat–İstanbul arasında ise günde karşılıklı 2 sefer olmak üzere toplam 6 sefer gerçekleştiriyoruz” dedi. Uraloğlu ayrıca Sivas–Malatya Bölgesel Treni ile İstanbul–Malatya arasında YHT bağlantılı kombine taşımacılığı da devreye aldıklarını hatırlattı.
