Bakan Göktaş startı verdi: Evlilik için ilk kredi!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Göktaş startı verdi: Evlilik için ilk kredi!

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Aile Fonu’na 150 bin liralık Evlilik Kredisi için ilk başvuru K.Maraş’tan yapıldı. Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuruyu yapan M. Mustafa Kılıç ve nişanlısı Kevser Yüzbaşı ile görüşerek tebrik etti. Nişanlı genç çift “Bu kredi sayesinde evlilik tarihimizi öne çektik” dedi.

İlk kez evlenecek olan 18-29 yaş arası gençlere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek faizsiz 150 bin liralık evlilik kredisi için başvurular dün itibarıyla başladı.

Gençlerin nikâh öncesi ve sonrası aile danışmanlık eğitimi almayı taahhüt etmeleri gerekiyor. 48 ay vadeli, ilk 2 yılı geri ödemesiz olacak krediden yararlanacak çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamının, 2 asgari ücretten fazla olmaması şartı aranıyor.

Başvuru tarihi itibarıyla resmî nikâh tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması gerekiyor. İlk pilot iller ise deprem bölgesi olarak belirlendi.

İlk etapta Adıyaman, Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki depremzede gençlerden başvuru alınacak. Müracaatlar e-Devlet üzerinden ya da bakanlığın “aile.gov.tr” adresinden yapılacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...