Bakan Uraloğlu duyurdu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı yıl sonuna kadar hizmete alınacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Uraloğlu duyurdu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı yıl sonuna kadar hizmete alınacak

Ekonomi Haberleri

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda test sürüşü gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Test aşamalarından sonra hattı yıl sonuna kadar işletmeye almayı hedefliyoruz" dedi. Proje hakkında detay veren Uraloğlu, hatta 4 adet tarihi nitelikli istasyon, 2 adet yenilenecek istasyon ve 2 yeni istasyon yer alacağını söyledi.

Son dakika haberi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem projesinin test sürüşüne katıldı. Uraloğlu, İstanbul'u Avrupa'nın ve dünyanın en gelişmiş ulaşım altyapısına sahip şehirlerinden biri yapmak için dünyanın en özgün ve saygın kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçirdiklerini belirtti.

8 İSTASYON, 22 ALT GEÇİT, 74 BİN METREKARE YEŞİL ALAN...

Sirkeci-Kazlıçeşme arasında atıl vaziyette duran 8,3 kilometrelik hattın gerekli iyileştirmeler yapılarak 8 istasyon ile tekrar kullanıma açıldığını bildiren Uraloğlu, şu bilgileri paylaştı:

"Bu projede 7 kilometre bisiklet ve yaya yolu, 10 bin 120 metrekare meydan ve rekreasyon alanı, 6 bin metrekare kapalı sosyal kültürel alan, 74 bin metrekare yeni yeşil alan, araç ve yaya geçişleri için 22 adet alt geçit, Yedikule, Kocamustafapaşa, Yenikapı, Kumkapı olmak üzere 4 adet tarihi nitelikli istasyon, Sirkeci ve Cankurtaran olmak üzere 2 adet yenilenecek istasyon ve Kazlıçeşme ile Cerrahpaşa'daki 2 yeni istasyon yer alıyor."

ECDAT YADİGARLARI KURUL KARARLARI DOĞRULTUSUNDA RESTORE EDİLİYOR

Eskiden sadece demir yolu için kullanılan arazinin 123 bin metrekaresinin, yani yüzde 57'sinin vatandaşların yaya olarak kullanımına açılacağını belirten Uraloğlu, şöyle devam etti:

"Böylece İstanbullu vatandaşlarımıza şehrin kalbinde büyük bir yeşil alan kazandırmış olacağız. Ayrıca, durak peron alanları da buna uygun olarak, yarısı tren iniş biniş alanı, yarısı ise dinlenme ve sosyal alan olarak kullanılacaktır. Projemiz kapsamında raylı sistem, yaya ve mikromobilite araçları, sosyal aktivite alanları oluştururken, yıllardır kronikleşmiş trafik ve güvenlik sorunlarına neden olan yaya ve kara yolu alt geçitlerini de rehabilite ediyoruz. Projemizde en kapsamlı şekilde ecdat yadigarı, tescilli durakları sanat tarihçileri ve mimarlar nezaretinde ve kurul kararları doğrultusunda restore ediyoruz."

Bakan Uraloğlu duyurdu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı yıl sonuna kadar hizmete alınacak

"BU YIL AÇMAYI HEDEFLİYORUZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattında sefer süresinin ortalama 20-25 dakika arasında olmasını öngördüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şu anda projede yüzde 90'ın üzerinde fiziki ilerleme kaydettik. Tüm altyapı imalatlarını tamamladık. İstasyonlarda inşaat işlerini bitirdik, elektrik ve mekanik işlere devam ediyoruz. 26 adet sanat yapısındaki çalışmaları da tamamladık. Ana güzergahtaki demir yolu ve elektrifikasyon imalatlarını da bitirdik. Projede kullandığımız sinyalizasyon sistemi yerli ve millidir. Bisiklet-yürüme yolu imalatları ve peyzaj işlerimiz de devam ediyor.

Bugün de ilk defa Sirkeci-Kazlıçeşme hattımızın test sürüşünü gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Test aşamalarından sonra hattı yıl sonuna kadar açmayı hedefliyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla 2023-2053 yılları arasındaki ekonomik kazancı yaklaşık 800 milyon avro olacaktır."

İSTANBUL'A 666 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Bakan Uraloğlu, dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul'da "hizmet ve eser fırtınası" estirmeye devam ettiklerini vurguladı.

Son 21 yıl içerisinde Bakanlık olarak İstanbul'un ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 666 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Uraloğlu, "Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara ile İstanbul-İzmir Otoyolu gibi dev ulaşım yatırımları ile İstanbul'un ulaşım ağını her modda üst seviyeye çıkardık" dedi. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...