Çin, çocuğu serbest bıraktı oyuncakçılar tavan yaptı

Çin, çocuğu serbest bıraktı oyuncakçılar tavan yaptı

Ekonomi Haberleri

Çin'de iki çocuğa sahip olabilmenin önündeki kanuni engel kalktı. Karar, oyuncakçı ve çocuk bakım ürünleri üreten firmaların hisselerini hızla yükseltti.

Çin'de geçtiğimiz hafta sonuçlanan ve 1990'dan bu yana ülkede yapılan en kapsamlı reform paketinde iki çocuk politikasının yankıları büyük oldu. 40 yıla yakın zamandır tek çocuk politikasını sürdüren Çin hükümetinin ikinci çocuğa izin vermesi dünya genelinde de sevinçle karşılandı. Başta Çin'de olmak üzere tüm dünyada çocuk gıdaları, oyuncakçılar ve çocuk bakım ürünleri satan şirketlerin piyasada işlem gören hisselerinde yükselişler dikkat çekti. Haftanın ilk işlem gününde Çin endekslerinde yüzde 2'yi aşan yükselişler yaşanırken, süt tozu üreticilerinden Biostime yüzde 4, yine günlük süt üreticilerinde Mengniu hisseleri yüzde 7.5 yükseldi. Pirinçli krakerler üreten Want Want Chian yüzde 2 yükselirken Goodbaby International hisseleri yüzde 12 değer kazandı. nbsp;Yükseliş trendinden ABD şirketleri de nasibini aldı. Mead Johnson Nutrition yüzde hisseleri günü yüzde 14 değer kazanarak tamamlarken, süt ürünleri üreticisi olan Danone'nin hisseleri ise nbsp;yüzde 9.2 yükseldi. Reform planında yabancı yatırımların ülkeye girişinin kolaylaşması, kamu kuruluşlarının paylarının özel sektöre aktarılması, çiftçilerin arazileri için tanınacak yeni aklar gibi detaylar da tüm dünyanın dikkatini çeken diğer konular oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...