Covid-19 sonrası helal talebi 10 kat arttı

- Güncelleme:
Covid-19 sonrası helal talebi 10 kat arttı

Ekonomi Haberleri

Helal pazarının en önemli etkinliklerinden biri olan 8’inci Dünya Helal Zirvesi, İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

Zirveye Malezya’dan katılan Helal Kalkınma Kurumu Temsilcisi Mohamed Hadi Hamza da Covid-19 pandemisi sonrası kapsamlı helal ekosistemi ihtiyacının ortaya çıktığını belirtti.

Helal gıda pazarının 38 trilyon dolar değere ulaşacağı öngörüsünde bulunan Hadi Hamza “İslam İş Birliği Teşkilatı (İİT) ülkeleri bu rakamlardaki artışa ayak uydurabilmek için bizim modelimizden yararlanmalı” önerisinde bulundu. Panelde sunum yapan Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Yasin Kocabıyık da farklı ülkelerde uygulanan farklı standartların tüketicinin kafa karışıklığına yol açtığını belirterek uluslararası helal standartları gerekliliğine dikkat çekti.

Kocabıyık “Helal Akreditasyon Kurumu olarak bize son 3 yılda 81 başvuru yapıldı, 28’ini olumlu sonuçlandırdık, 31 tanesine ise uluslararası standartları karşılamadıkları gerekçesiyle ret verdik” dedi. Euro Jasmine Holding Kurucusu Datuk Seri Mohd Rızal, Pandemi sonrasında helal sektörlere rağbet 10 kat arttı, bu artışı özellikle de ilaç sektöründe gözlemliyoruz” dedi. Pakistan Uluslararası İslami Helal, Kültürel, Sosyal ve Manevi Bilimler Enstitüsü’nden Mufti Naeem Shahid “2021’de yaklaşık 22 trilyon dolar olan küresel helal ihracatının 2022 sonuna kadar 24-25 trilyon doları bulmasını bekliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...