Dünya devinden Türkiye’ye inovasyon merkezi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünya devinden Türkiye’ye inovasyon merkezi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk firması ŞMS Kopuz Gıda, dünya gıda devi Bunge ile endüstriyel gıda çözümleri alanında iş birliğine gitti. Distribütörlük anlaşması ile ŞMS Kopuz Gıda, Bunge’nin endüstriyel ürünlerinin Türkiye dağıtımını üstlenecek. Bunge ayrıca Türkiye’deki ilk inovasyon merkezi Creative Stüdyo’nun çalışmalarına da start verdi.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ

Dünyada 40’tan fazla ülkede 300’den fazla işletme ve 23 binden fazla çalışanı ile Bunge, gıda takviyelerinden çikolataya, şekerlemeden fırıncılık ürünlerine, bitkisel yağlardan sürülebilir ürünlere kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor.

Dünyada yağlı tohum işleme, bitkisel yağ ve protein tedarikinde lider olduklarını belirten Bunge Asya Başkan Yardımcısı Paul Ayton “Her yıl 200 farklı gıda bileşeni geliştiriyoruz. Bu konuda global bilgi ve tecrübemizi Türk üreticilerle paylaşmak, onların reçetelerini daha sağlıklı hâle getirmek için ‘Creative Studio’ ismiyle inovasyon merkezi kurduk. Bu merkez Bunge’nin Türkiye’deki ilk globaldeki 21’inci inovasyon merkezi. Merkezde, gıda ve gıda bileşenleri geliştirmeye odaklı atölye çalışmaları, ürün geliştirme ve deneme faaliyetleri yürütülecek. Burada beslenmeyle ilgili sorunlara da çözümler üretilmesini hedefliyoruz. Bu anlamda ŞMS Kopuz iş birliğimiz Türkiye’deki faaliyetlerimiz açısından çok önemli. Aynı zamanda şu anki gücümüz ve buradaki fabrikalarımız sayesinde bizim için oyunun yönünü değiştireceğini söyleyebiliriz” dedi.

ŞMS Kopuz Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Kopuz da dünya markalarını, nihai üreticileri bir araya getirdiklerini belirterek “Son 10 yıl, küresel ekonomi ve gıda sektörü için fırtınalı bir dönemdi. Dört yıl önce başlayan pandemi, gıda sektöründeki krizi zirveye taşıdı. Savaşlar, bölgesel gerilimler ve tedarik zincirinde yaşanan kırılma en büyük zorluklar olmaya devam ediyor. Bu süreçte gıda üretim zincirinin kesintisiz çalışması önceliğimiz. Sektöründe dünyanın en öncü ve lider şirketlerinden biri olan Bunge ile iş birliği de bunun bir parçası. Ayrıca bu iş birliği halkımızın kaliteli gıdaya uygun fiyatla ulaşmasını sağlayacak. O yüzden ‘sofralara doğan güneş olmak’ ŞMS Kopuz Gıda’nın en büyük hedefidir” diye koşuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...