ABD'li ekonomist Hudson: Dünyadaki en şeytani 2 örgüt Dünya Bankası ve IMF

- Güncelleme:
ABD'li ekonomist Hudson: Dünyadaki en şeytani 2 örgüt Dünya Bankası ve IMF

Ekonomi Haberleri

ABD’li ekonomist Michael Hudson, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarla tepki çekerken, dolar lobilerinin faaliyetlerini açığa çıkardı.

HABER MERKEZİ - ABD’nin istediği kadar dolar basabileceğini söyleyen Hudson, alenen Afrika ülkelerini aç bırakmakla tehdit etti. Hudson, “ABD’nin borcu dolar cinsinden; istediğimiz kadar basabiliriz. ABD borcunu ödemek zorunda değil. Afrika’nın borcu da dolar cinsinden ancak onlar borçlarını ödemek için dolar kazanmak zorunda. Dünya Bankası’nın ve IMF’nin (Uluslararası Para Fonu) kurulma sebebi, ülkelerin kendi gıdalarını üretmelerine engel olmaktır. Afrika ve 3. dünya ülkeleri sadece ABD’ye ihraç edebilecekleri kakao gibi tropikal bitkileri üretmeli. Bunları satarak ihtiyaç duydukları gıdayı ABD ve Avrupa’dan almalı. Bu sayede, eğer bizim hoşumuza gitmeyen bir şey yaparlarsa onları 1960’ta Çin’e uyguladığımız gibi açlıkla tehdit edebiliriz. ABD doları cinsinden borçlandıkları için istedikleri şeyi değil, ABD’nin istediğini üretmek zorundalar. Bugün dünyadaki en şeytani 2 örgüt Dünya Bankası ve IMF’dir” dedi.

2008 KRİZİNİ ÖNCEDEN BİLMİŞTİ

Bir Wall Street finansal analisti olan Michael Hudson, 1979’da Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü’ne (UNITAR) danışman oldu. Hudson, 1990’ların ortalarında, Missouri-Kansas City Üniversitesi’nde ekonomi profesörü ve Bard College’daki Levy Ekonomi Enstitüsü’nde akademisyen olarak görev yaptı. 2020 itibarıyla, Uzun Vadeli Ekonomik Eğilimler Araştırma Enstitüsü’nün (ISLET) direktörlüğünü yürütmeye başlarken, Missouri-Kansas City Üniversitesi’nde de görevine devam etti. Hudson, 2006’da yayınlanan bir makalesinde, 2007-2008’de dünyayı etkileyen ekonomik krizi gerçekleşmeden önce tahmin etmesiyle ve zaman dilimini doğru belirtmesiyle dikkat çekmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...