Emekliye ek zam bugün açıklanır mı? Kabine Toplantısı'ndan refah payı kararı beklenmekte

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekliye ek zam bugün açıklanır mı? Kabine Toplantısı'ndan refah payı kararı beklenmekte

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi Kabine Toplantısı'ndan gelcek emekliye ek zam kararını bekliyor. Emekliye ek zam bugün açıklanır mı? Kabine Toplantısı'ndan refah payı kararı beklenmekte... İşte detaylar

Vatandaşlar, yeni yılın ilk Kabine Toplantısı'ndan çıkacak kararları bekliyor. Kabine bugün (16 Ocak 2024) saat 15.30'da toplanıyor. Kabine gündeminde ise emekliye zam oranı var. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ek zam oranı açıklamasını bekliyor. Emekliye ek zam bugün açıklanır mı? Kabine Toplantısı'ndan refah payı kararı bekleniyor. 

EMEKLİYE EK ZAM BUGÜN AÇIKLANIR MI?

Bugün yapılacak Kabine Toplantısı'nda emekli maaşları için refah payı ve kademeli zam değerlendiliecek. En düşük emekli maaşı 7500 TL olarak veriliyor. 

TUİK'in Aralık ayı enflasyon oranından sonra SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57 oldu. Memur ve memur emeklisi zam oranı ise yüzde 49,25 oldu. İki emekli grubu arasındaki yüzde 11,68'lik zam farkı sonrası Kabine Toplantısı'nın kararı bekleniyor. Emekli kök maaş zammı ve en düşük emekli maaşı olmak üzere 2 düzenleme yapılması bekleniyor. 

REFAH PAYI İLE OCAK 2024 EMEKLİ KÖK MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

SSK, Bağ-Kur emeki zammı Ocak ve Temmuz olmak üzere senede 2 kez belirleniyor. 6 aylık enflasyon oranına ek olarak refah payı da veriliyor. 

Ocak 2023 emekli zammı yüzde 19,77 - Refah payı yüzde 14,62 - Nihai zam oranı yüzde 30 

Temmuz 2023 emekli zammı yüzde 19,77 - Refah payı yüzde 5,23 - Nihai zam oranı yüzde 25 

Ocak 2024'te ise refah payı hariç SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...