Bakan Nebati: Enflasyonda tepe nokta görüldü, yön aşağı doğru

- Güncelleme:
Bakan Nebati: Enflasyonda tepe nokta görüldü, yön aşağı doğru

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel ölçekte enflasyon oranlarının artmasına yol açan bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Bugünlerde tüm verilerimiz çok çok iyi geliyor, tek sorunlu alanımız var enflasyon. Enflasyonla mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde kapanış konuşması yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati şunları söyledi: Ekonomik büyümemiz 2021 yılında son 50 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştır ve ihracatta rekorlar kırılmış, makine teçhizat yatırımları kesintisiz devam etmiş, üretim artışı, istihdam artışıyla desteklenmiştir. Enflasyonla mücadelemiz devam ederken vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltme konusunda gerekli tüm adımları attık, atmaya devam edeceğiz. Özellikle de belirtmek istiyorum, gelen veriler şunu gösteriyor ki enflasyonda en yüksek değerlerin görülmüş olduğunu ve bundan sonra da sayısal olarak aşağı yönlü enflasyon oranlarını ve sonuçlarını hep birlikte yaşamış olacağız. Bu bütçenin de bir özelliği bu olacak inşallah. Türkiye ekonomi modelinin hedefleri doğrultusunda yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceliklendiriyoruz. Ekonomik büyüme dengeli görünümünü korumuş durumda ve istihdam da tarihi yüksek seviyelere ulaştı. Önümüzdeki dönemde de yüksek katma değer üreten, küresel ölçekte daha üst seviyelere hızla yükselen müreffeh bir Türkiye için olanca gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...