Et ve Süt Kurumu’ndan, CHP'li Milletvekili Karabat'ın 'ithal et' iddialarına açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Et ve Süt Kurumu’ndan, CHP'li Milletvekili Karabat'ın 'ithal et' iddialarına açıklama

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

CHP İstanbul milletvekili Özgür Karabat’ın kurumdan ithal edilen etlerle rant sağlandığını ve kurumun zarara uğratıldığını iddiaları yalanlayan Et ve Süt Kurumu, 'Kurumumuz, kırmızı et piyasalarında manipülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla dengeli bir şekilde piyasa ihtiyacı nispetinde ithalat yapmaktadır.' açıklamasını yaptı.

CHP milletvekili Özgür Karabat geçtiğimiz günlerde Et ve Süt kurumunda ithal edilen etlerle rant sağlandığını ve kurumun zarara uğratıldığını iddia etmişti. Söz konusu iddialara ilişkin Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından bir açıklama yapıldı.

ESK, Karabat’ın iddialarını yalanladı ve açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

-Kurumumuz, kırmızı et piyasalarında manipülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla dengeli bir şekilde piyasa ihtiyacı nispetinde ithalat yapmaktadır. ESK olarak çiftçi maliyetleri doğrultusunda belirlenen fiyat politikası ile hem üretici hem de tüketicinin korunmasına hassasiyet gösterilmektedir. Kurumumuzun tüm yurt dışı alımları hiçbir aracı kullanmadan, AB’de kurumsal kesimhanelerden teklifler alınarak, mevzuatlara uygun bir şekilde, rekabet ve fırsat eşitliği çerçevesinde ihale usulü ile gerçekleştirilmektedir.

MÜRACAATLARI KOMİSYON DEĞERLENDİRİYOR

Bunun yanı sıra canlı hayvan alımlarında üretici veya birlik ve kooperatiflerden alınan en avantajlı tekliflerin değerlendirildiği kaydedildi. Piyasaya satışı yapılan karkas etler ile canlı kesimlik hayvanlarla ilgili ise müracaatların usulüne göre yapılarak komisyon tarafından değerlendirildiği belirtildi. Öte yandan, satışa sunulan canlı hayvan veya karkas etler için başvuru yapan firmalara eşit miktarda ve peşin ödeme ile satıldığına da dikkat çekildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...