Evlilik yardımına eğitim alma şartı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Evlilik yardımına eğitim alma şartı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Başvuru aşamaları netleşen 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisini almak isteyenlerin aylık geliri asgari ücretin iki katını geçmeyecek. Kredi verildikten sonra da çiftlerin iki yıl aile danışmanlığı hizmeti alması zorunlu olacak.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Aile ve Gençlik fonu için online yapılacak başvuruların aşamaları netleşti. Edinilen bilgilere göre, bakanlığın sitesinde ayrı bir alan oluşturulacak. 150 bin liralık faizsiz evlilik kredisi almak isteyenler ‘evlilik kredisi başvurusu’ bölümüne girecek. Başvuruyu yapanlar buradan e-Devlet sayfasına yönlendirilecek. Çiftlere burada bazı sorular yöneltilecek. Aynı zamanda istenilen belgeler dijital ortama yüklenecek. Başvuru gerçekleştirildikten sonra kişinin eş adayına da aynı bilgiler gidecek. Eş adayı da onaylandıktan sonra eğitim aşamaları başlayacak. Bakanlık, başvuru esnasında ‘Evlilik eğitimini nerede alacaksın?’ diye soracak. İl ve ilçe seçildikten sonra eğitim programlanacak. Evlilik netleştikten sonra da 150 bin TL kredi verilecek. Kredi verildikten sonra da çiftlerin iki yıl aile danışmanlığı hizmeti alması zorunlu olacak.

GELİR ASGARİ ÜCRETİN İKİ KATINI GEÇMEYECEK

Öte yandan normal zamanda bankalardan kredi alırken, nasıl ki gelire bakılıyorsa, evlilik kredisi için de eksper görevini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yürütecek. Krediye başvurabilmek için başvuru yapanın aylık gelirinin asgari ücretin iki katından fazla olmaması şartı aranacak. Aile ve Gençlik Fonu için deprem bölgesindeki evlenecek çiftlere öncelik tanınmıştı. Buradan yapılacak başvurular da netleşmeye başladı. Bu doğrultuda eş adaylarından birinin deprem bölgesinde ikamet etmesi yeterli olacak. Fon gelirlerinin artmasıyla birlikte evlilik yardımı Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. Bakanlık yetkililerine göre, söz konusu teşvikin iki yıl içinde ülke geneline yaygınlaştırılması öngörülüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...