Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fiat 500L, yeni yılda Türkiye'de
Ekonomi

Fiat 500L, yeni yılda Türkiye'de

Son Güncelleme: 08 Temmuz, 2012 - 12:13
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Fiat 500L, yeni yılda Türkiye'de
Fotoğraf Başlığı Fiat 500L, yeni yilda Türkiye'de

Beş yılda global anlamda satışları 800 bin adeti geçen Fiat 500'ün tasarım ögelerini taşıyan yeni MPV modeli Fiat 500L, 2013 yılı itibariyle Türkiye'de de satışa sunulacak. Aracın dokunmatik ekranındaki en popüler uygulamalar, sosyal ağ sitelerine, haber kanallarına ve dijital kanalları dinleyebilmeniz için internet üzerinden yapılan radyo yayını dahil tüm web içeriğine erişim sağlıyor.

Kaydet
a- | +A
Ekim ayında üretimine başlanmasının ardından Avrupa pazarlarında kademeli olarak satışına başlanacak olan Fiat 500L, Fiat 500'ün 5. yaş günü etkinlikleri kapsamında İtalya'nın Torino kentinde uluslararası basın lansmanı ile görücüye çıktı.
Fiat'ın yeni müşteri taleplerini karşılama hedefinin bir parçası olarak önce 2012 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Fiat 500L, hem bir MPV hem de küçük bir SUV'u andıran tasarım ögelerine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Fiat 500L, Türk otomobil severlerin karşısına ilk olarak İstanbul Autoshow 2012 kapsamında çıkacak.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fiat Marka Direktörü Okan Baş, Fiat'ın yeniden küçük MPV sınıfına dönüşünü müjdeleyen Fiat 500L modeliyle yeni yıla hızlı bir giriş yapmayı amaçladıklarını kaydetti.
Baş, "Kendini tüm dünyada sevdiren tasarım ikonu Fiat 500'ün hatlarını ve bir MPV'nin fonksiyonel yönlerini bünyesinde barındıran Fiat 500L'yi ilk olarak fuar kapsamında sergileyerek, Türk müşterilerin beğenisini ölçümlemeyi amaçlıyoruz" dedi.
Fiat 500L'yi, Türkiye'de hem 1,3 litre ve 1,6 litrelik Multijet dizel motor seçeneklerinin yanı sıra 0,9 litrelik TwinAir ve 1,4 litre benzinli motor seçeneğiyle pazara sunacaklarını bildiren Baş, iddialı bir fiyat stratejisiyle pazara giriş yaparak daha ilk yılında bin adetten fazla Fiat 500L'yi müşterilerle buluşturmak istediklerini dile getirdi.
Baş, bu aracı daha geniş ailelerin tercih edeceğini dile getirerek, Fiat 500 modelinin 3 kapılı olması nedeniyle daha geniş ailelere yayamadıklarını, ancak Fiat 500L ile daha geniş ailelere hitap edeceklerini kaydetti.
Bu tür araçların segment olarak Türkiye'de 10 bin adetler civarında satıldığını ifade eden Baş, Fiat 500L modeli ile segmentte etkin söz sahibi olmaya çalışacaklarını belirtti.

-"Pazar öngörüler doğrultusunda gidiyor"-

Okan Baş, Türkiye otomotiv pazarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, otomotiv pazarının beklentiler doğrultusunda hareket ettiğini söyledi.
Bu yılın ilk yarısındaki düşüşün geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 civarında olduğunu anımsatan Baş, bu durumun çok kötü olmadığını, pazarın öngörüler doğrultusunda gittiğini ifade etti.
Baş, yıl sonunda toplam otomotiv pazarının 750-800 bin aralığında olacağı öngörüsünde bulunarak, bu durumun da kötü olmadığını belirtti.
Bu sene uygulanacak "model yılı"nın üretim yılı olması uygulamasının 2012'yi çok fazla etkilemeyeceğine işaret eden Baş, dolayısıyla yılın ikinci yarısında pazarda bu durumdan kaynaklanan bir düşüş beklemediklerini söyledi.
Baş, hafif ticari araç satışlarındaki yaklaşık yüzde 30'luk düşüşün ise bir miktar bu araçlarda geçen yıl yapılan ÖTV artışından kaynaklandığını, bunun olumsuz yansımalarını hafif ticari araçların yaşadığını sözlerine ekledi.

-Fiat 500L-

Bu arada, Fiat'ın tasarım merkezi tarafından şekillendirilen Fiat 500L, Fiat 500 modelini önden andıran tasarım özellikleriyle ilk bakışta tanıdık bir izlenim bırakmayı başarıyor.
Gövdesi çift renkli olarak tercih edilebilen ve 30'dan fazla renk seçeneği sunulan Fiat 500L'nin alaşımlı jantlar için ayrıca beyaz, gri ve siyah renklerinde tercih yapma imkanı sunularak, sayısız tasarım kombinasyonu yapılabilmesine olanak tanınıyor.
4,14 metre uzunluğa, 1,78 metre genişliğe ve 1,66 metre yüksekliğe sahip 5 koltuklu Fiat 500L'nin kabin içinde de müşterilere sunulan çözümlerin çeşitliliği ve kapsamı göze çarpıyor.
Yeni Fiat 500L, 400 litreye varan bagaj kapasitesi özellikleriyle bir adım öne çıkarken, kabin içindeki tüm yolcuları için sunduğu çok miktarda kullanışlı bölmeler ile de yaşam alanının fonksiyonel kullanılabilmesine olanak sağlıyor.

-Facebook ve Twitter'a Bağlanabilen Fiat 500L-

Fiat'ın "insan dostu" teknolojileri, Fiat 500L modelinde de dikkatleri çekecek biçimde yoğun kullanımıyla ön plana çıkıyor.
Aracın dokunmatik ekranındaki en popüler uygulamalar, sosyal ağ sitelerine, haber kanallarına ve dijital kanalları dinleyebilmeniz için internet üzerinden yapılan radyo yayını dahil tüm web içeriğine erişim sağlıyor.
2012 yılının son çeyreğinden itibaren Avrupa pazarlarında satışa sunulacak olan Fiat 500L, ilk etapta biri 0,9 cc'lik Twinair teknolojili 2 farklı benzinli motor ve 2 farklı (1,3 ve 1,6 litrelik) Multijet II teknolojili turbo dizel motorla müşterilerinin beğenisine sunulacak.
Fiat Grubu'nun otomotiv, sanayi, denizcilik, elektrik üretimi ve demiryolu uygulamaları için motor ve şanzıman geliştirmesi, üretimi ve satışı konusunda faaliyet gösteren Fiat Powertrain Technologies (FPT) imzasını taşıyan Multijet turbo dizel ve MultiAir benzinli motor teknolojilerini ardından geliştirilen TwinAir motor teknolojisi, Fiat 500L'de de görev alıyor.
Fiat'ın performanstan ve sürüş keyfinden taviz vermeden, benzinli bir motorun sahip olabileceği en düşük karbondioksit emisyon seviyelerini sunan ekolojik motoru, Fiat 500L'de 105 HP güç üretiyor.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 08 Temmuz, 2012 - 12:13
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    0,69 faiz, 1 yıl ödeme yok! İstanbul'da 3 milyon TL'lik kentsel dönüşüm kredisi başvuruları başladı
    İstanbul'da 3 milyon TL'lik kentsel dönüşüm kredis...
    Kaydet
  • 2
    Emekli maaşları ne kadar artacak? İşte milyonları temmuzda bekleyen zam
    Emekli maaşları ne kadar artacak? İşte milyonları ...
    Kaydet
  • 3
    Mersin TOKİ kura sonuçları açıklandı! Konut belirleme kura çekilişi isim listesi
    Mersin TOKİ kura sonuçları açıklandı!
    Kaydet
  • 4
    Ateşkes sağlandı, petrol sert düştü! Akaryakıta tarihin en büyük indirimi bekleniyor
    Ateşkes sağlandı, petrol sert düştü! Akaryakıta ta...
    Kaydet
  • 5
    Kahraman polisimiz, yere yatıp aracın altından teröristi vurdu
    Kahraman polis, teröristi aracın altından vurdu
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Yıllarca muhalefet et, sonra “merkeze geldim” de!
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla İsrail’de nasıl bir rejim var?
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş SGK affetmedi: Sahte boşananlara ağır darbe!
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Sefahatten sefalete: Nauru
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Savaşın kırkı çıkarken!..
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • İbrahim Tatlıses küs olduğu evlatlarıyla görüştü: Hıçkırarak ağladılar, Ahmet Tatlıses bayıldı
    İbrahim Tatlıses küs olduğu evlatlarıyla görüştü: Hıçkırarak ağladılar, Ahmet Tatlıses bayıldı
    Kaydet
  • Altında 'al, unut' dönemi! İslam Memiş 'Kötümser değilim
    Altında 'al, unut' dönemi! İslam Memiş 'Kötümser değilim" deyip savaş senaryosunu paylaştı
    Kaydet
  • Siyonist gruplar hedef aldı, İsrailli Bakan tehdit etti: Eşref Rüya'nın Kadir Baba'sı Görkem Sevindik geri adım atmadı
    Siyonist gruplar hedef aldı, İsrailli Bakan tehdit etti: Eşref Rüya'nın Kadir Baba'sı Görkem Sevindik geri adım atmadı
    Kaydet
  • BYD’ye Brezilya’dan ağır darbe!
    BYD’ye Brezilya’dan ağır darbe!
    Kaydet
  • "İstanbul'a geliyorum, icraatlere devam" şeklinde video paylaştı! 5 motosiklet çaldı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
İbrahim Tatlıses sağlık durumu nasıl? İşte son gelişmeler
İbrahim Tatlıses sağlık durumu nasıl?
Kaydet
33 ülkelik 'sessiz felaket' raporu! Türkiye de listede, 2 milyar insan susuzluk riskiyle karşı karşıya
33 ülkelik 'sessiz felaket' raporu! Türkiye de listede
Kaydet
SGK’dan ilaç ve nakdi destek müjdesi: Resmi Gazete'de yayımlandı
SGK’dan ilaç ve nakdi destek müjdesi: Resmi Gazete'de yayımlandı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası