Fikirtepe dönüşümü son sürat!

Düzenleyen:
Fikirtepe  dönüşümü  son sürat!

Ekonomi Haberleri

Müteahhit, vatandaş ve arsa sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar sebebiyle uzadıkça uzayan Fikirtepe kentsel dönüşümü Bakanlığın müdahalesiyle hızlandı. Bölgede fiyatların ikiye katlanacağı belirtiliyor

Önder ÇELİK İSTANBUL

Türkiye’nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinin sürdüğü Fikirtepe’de inşaat çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığının müdahalesi sonrası hızlandı. Bölgede dönüşüm projesi yapan Vartaş ve Anka Yapı’nın bakanlığa bağlı İller Bankası ile ortaklık kurması bekleniyor. Sürece Kiptaş’ın da dâhil olacağı belirtiliyor. 2010’da dönüşüm kapsamına alınan ve bu tarihten sonra gerek müteahhit gerekse de arsa sahipleri kaynaklı sıkıntılarla inşaatların geciktiği bölgede metrekare başlangıç fiyatları 7 bin TL’ye kadar çıktı ancak maliyetlerin yüksekliğini gerekçe gösteren şirketler fiyatların istenen düzeyde artmamasından yakınıyor. Toplam 18 milyar dolar yatırım değerine sahip, 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alan ile tamamlandığında 160 bin kişinin yaşamasının hedeflendiği Fikirtepe’de uzmanlar ise fiyatların ikiye katlanacağını öngörüyor. EVA Gayrimenkul’ün araştırmasına göre, 61 adada dönüşümün sürdüğü ve iki yıl içinde tamamlanması beklenen Fikirtepe projesinde metrekare birim fiyatları bir yıl içinde yüzde 100 değerlenecek. Şu anda Fikirtepe’de metrekare fiyatları 7 bin lira ile 10 bin lira aralığında değişiyor.

BİTTİĞİNDE 3 meydanı 48 parkı olacak

Fikirtepe’de farklı boyutlarda toplam 48 park ve 3 meydanın yer alması planlanıyor. Projelere ait 50 spor salonu, 20 tenis kortu ve basket sahasına ek olarak 3 adet büyük spor tesisi yapılacak. 13 dinî tesis, 6 sağlık tesisi, 2 belediye hizmet alanı bulunacak.

‘UP’ markası Fikirtepe’yle geri dönüyor

Teknik Yapı, Ataşehir’de Uphill Court ile başlayan ve Kartal’da 6 proje ile süren “UP” serisini Fikirtepe’de UPLIFE KADIKÖY ile tekrar hayata geçiriyor. Fikirtepe’de başlayan kentsel dönüşüm sürecine 5 ayrı ada ile katkıda bulunan Teknik Yapı, bölgedeki Concord projelerinin ardından UPLIFE KADIKÖY projesi için teklif toplamaya başladı. Yaklaşık 21,5 dönüm arsa üzerindeki iki imarlı adadan oluşan ve 1.170 rezidans ve 15 ticari üniteden oluşan Concord İstanbul Projesi’nin sonuna gelindiğini hatırlatan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, şöyle konuştu: “Projenin ilk etabını oluşturan 617 rezidansın satışı tamamlanırken daire teslimlerinin bu yılın sonunda yapmaya başlayacağız. Toplam 553 daire ve 10 ticari üniteden oluşan 2. etaptaki rezidans dairelerin ise 2017 sonuna teslim edilmesini öngörüyoruz. Şimdi ise yaklaşık 16 bin metrekarelik bir alanda yer alan, 3. adada satış hazırlıklarına başladık. Yaklaşık 850 daire ve 20 ticari üniteden oluşan yeni projemiz UPLIFE KADIKÖY için talep toplamaya başladık. Projemizin lansmanını aralık ayında yapmayı planlıyoruz.”

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...