Gerçek bir şifa kaynağı! Raflara yeni girdi: Tüketici sevdi, üreticinin yüzü güldü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gerçek bir şifa kaynağı! Raflara yeni girdi: Tüketici sevdi, üreticinin yüzü güldü

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Tropikal meyveler, ekonomik açıdan üreticisinin yüzünü güldürürken muz, avokado, mango, ejder meyvesi ve passifloraya bir yeni meyve daha eklendi "papaya." Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Son 2 yıldır hem üreticilerin hem de tüketicilerin papayaya ilgisinin arttığını söyledi.

Türkiye'de yeni yeni pazara giren tropikal meyve Papaya, yoğun olarak Alanya ilçesinde yetiştiriliyor, ticari değerinin artmasıyla daha geniş alanlara yayılıyor. Daha az su istemesi ve bakımının kolay olması sebebiyle, üreticilerin tercihleri arasında yer alan papayada üretim alanının birkaç yıl içerisinde bin dekara ulaşması bekleniyor.

Gerçek bir şifa kaynağı! Raflara yeni girdi: Tüketici sevdi, üreticinin yüzü güldü

Görünüşü kavuna benzeyen, turuncu renkte, egzotik ve tatlı bir meyve olan papaya, tüketiciler tarafından da beğenildi. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe,  ilçede papaya ekim alanının 600 dekara ulaştığını söyledi. Son 2 yıldır hem üreticilerin hem de tüketicilerin papayaya ilgisinin arttığına işaret eden Göktepe, şöyle konuştu:

MALİYETLER DAHA AZ

"Daha az su istiyor ve bakımı kolay. Dikildiği ilk yıldan itibaren verim alınabiliyor ve yılın her döneminde meyve veriyor. Muz yetiştiren üretici, bir bölümünde papaya da yetiştirebiliyor. Biz de papaya üretimini önemsiyoruz. Sağlık açısından da son derece önemli. İçerisindeki parafin maddesi, bağırsağın çalışmasını sağlıyor. C, D ve E vitamini açısından da zengin bir meyve. Üretimine başlamadan önce yaptığımız araştırmalara dayanarak bunları söylüyoruz."

Gerçek bir şifa kaynağı! Raflara yeni girdi: Tüketici sevdi, üreticinin yüzü güldü

Göktepe, papayanın örtü altında yetişen bir ürün olduğunu, dönüme 100 fidan dikilebildiğini belirterek, su, elektrik, işçilik gibi maliyetlerinin ise diğer ürünlere göre daha az olduğunu aktardı.

ÜRETİCİ OLARAK MEMNUNUZ

Tüketicinin de papayayı sevdiğini, ürünün ciddi talep gördüğünü ifade eden Koç, "İlçemizde çok sayıda yerleşik yabancı var. Papaya meyvesini çok iyi biliyorlar, sağlık açısından da yararlı olduğunu söyleyerek, alıyorlar. Üretici olarak durumdan memnunuz." dedi.

Gerçek bir şifa kaynağı! Raflara yeni girdi: Tüketici sevdi, üreticinin yüzü güldü

Tropikal meyve ihracatı yapan Mert Tarım'ın Genel Müdürü Ufuk Güngör, tropikal meyve gelirinin geleneksel ürünlere göre daha yüksek olduğunu söyledi.Kentteki tropikal ürün çeşitliliğinin talep doğrultusunda arttığına işaret eden Güngör, "Papaya da raflara yeni giren bir ürün. Tüketici tarafından sevildi. Üretimi de buna göre daha da artacaktır." dedi.

PAPAYA NASIL TÜKETİLİR?

Çalışma hayatında stresten muzdaripseniz, uzun bir günün sonunda bir tabak dolusu Papaya tüm stresinizi alıp sizleri rahatlatacak. Papaya içerisinde bol miktarda lif barındırıyor. Kabızlığı önleyici etkisini günde 1 adet yiyerek görebilirsiniz.

Vücudun daha sistemli halde çalışmasını sağlıyor. Papaya meyvesi tüketilirken uzunlamasına ikiye ayrılır. Ardından göbek kısmında yer alan çekirdekler kaşık yardımıyla temizlenir. Dış kabuklarından arındırılarak küp küp doğranıp tüketilebilir.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...