Hayatımız kolaylaşacak! Tek kart devreye alınacak, toplu taşıma özendirilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hayatımız kolaylaşacak! Tek kart devreye alınacak, toplu taşıma özendirilecek

Ekonomi Haberleri

Büyükşehirlerde özel araç yerine toplu taşımanın kullanımı özendirilecek. Tek kartla tüm şehirlerde ulaşım imkânı devreye alınacak. Ayrıca kent merkezlerinde tarihî ve kültürel cazibe noktaları ile alışveriş bölgelerinde motorlu taşıtlardan arındırılmış yaya bölgeleri oluşturulacak.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

Hükûmet, yeni dönemde trafik sıkışıklığının, kazaların ve hava kirliliğinin azaltılması amacıyla şehir içi ve şehirler arası ulaşımla ilgili bir dizi yeni uygulamayı hayata geçirecek. Bu kapsamda özel araç yerine toplu taşımanın kullanımı özendirilecek. Toplu taşıma sistemleri yaygınlaştırılırken, tek kart ödeme sistemi başlatılacak.

Tek kartla tüm şehirlerde ulaşım ödemesi yapmaya imkân tanıyacak sistem, öncelikle henüz netleştirilmeyen 3 şehirde devreye alınacak. Diğer yandan, kent merkezlerinde tarihî ve kültürel cazibe noktaları ile alışveriş bölgelerinde motorlu taşıtlardan arındırılmış yaya bölgeleri oluşturulacak. Çevre Dostu Sokak Projesi kapsamında, her şehirde toplam 20 kilometre uzunluğundaki alan, motorlu taşıtlardan arındırılmış bölge olarak kullanıma açılacak.

3 ŞEHİRDE ‘BİSİKLET PAYLAŞIMI’ BAŞLAYACAK

Bisiklet kullanımıyla ilgili de çeşitli çalışmalar devreye sokulacak. Bisiklet yolu master planı ve uygulama planı hazırlanacak ve buna göre de yeni bisiklet yolları yapılacak. Bisiklet kullanımının yaygınlaşması için de bisiklet paylaşım sistemleri kurulacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediyelerden gelecek talepler doğrultusunda 3 şehirde daha bisiklet paylaşım projesi başlatacak.

ARAÇ CİNSİNE GÖRE DENETİM YAPILACAK

Kara yollarında denetimler de devam edecek. Hedef planlı denetimler kapsamında 80 milyon araç trafik denetimine tabi tutulacak. Trafik kazası kaynaklı can kayıplarının yüzde 8,3’e düşürülmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, kusurlu olarak en çok kaza yapan sürücülerden 5 binine Güvenli Sürüş Kuralları Eğitimi verilecek. Ek olarak, trafik kazasına karışan araç cinslerinin istatistiki bilgileri çıkarılarak kazaya karışan araçların kaza analizlerine göre özel denetimler yapılacak.

2 BİN 872 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPILACAK

Şehirler arası yollar için de çeşitli düzenlemelere gidilecek. Bu kapsamda kazalara engel olunması amacıyla kara yolu ağındaki darboğazlar giderilecek. Kritik dar boğazlar öncelikli olmak üzere bölünmüş yol çalışmaları devam ederken, toplam 2 bin 872 kilometre bölünmüş yol yapılacak. Ayrıca, 30 kaza noktası iyileştirilecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...