Hürkuş tecrübesi, Gökbey’i uçuracak

Hürkuş tecrübesi, Gökbey’i uçuracak

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’de üretilen ve uluslararası alanda sertifikalandırılan ilk Türk sivil imalatı olan Hürkuş Eğitim Uçağı, Genel Maksat Helikopteri Gökbey’deki süreci de hızlandıracak.

Hürkuş’un sertifikasyon uçuş testlerinde alınan dersler ve elde edilen kazanımlar, Gökbey’deki ihtiyaçlar ve yapılacak faaliyetlere ışık tutuyor. Bu tecrübeler ışığında Hürkuş benzeri bir kategoride sertifikasyon sürecinin, sekiz sene yerine, 3-3,5 yılda başarıyla sonuçlandırılabileceği belirtiliyor. Askerî ve sivil kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik geliştirilen Gökbey; sertifikasyon süreci sonunda personel nakliyesi, pilot eğitimi, arama kurtarma, iç güvenlik, sınır güvenliği, ambulans, VIP taşıma, ormancılık, yangınla mücadele, kıyı ötesi taşıma ve arama kurtarma gibi bir dizi görev icra edilebilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...