İskenderun Demir Çelik Fabrikası’nda hasar var mı? Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'den resmi açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İskenderun Demir Çelik Fabrikası’nda hasar var mı? Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'den resmi açıklama

Ekonomi Haberleri

Tüm Türkiye el birliği ile 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Üretim noktalarından yola çıkan TIR’lar gıdadan ev tekstiline, temizlik ürünlerinden inşaattan malzemelerine kadar birçok ürünü depremzedelere ulaştırılıyor. Depremde bölgelerinde hasar görmeyen fabrikalarda vatandaşlar için üretim çarklarını döndürüyor. Fakat bazı fabrikalar depremden etkilendiği için üretimi durdurma kararı aldı. Peki, İskenderun Demir Çelik Fabrikası’nda hasar var mı? İşte detaylar…

10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturan şirketler depremzedeler üretim çarklarını döndürüyor. Bunlar arasında yer alan Yıldız Holding bisküvi, ekmek, ton balığı, konserve, termal battaniye gibi üretimlerinin yanında 10 bin kişiye sıcak yemek sunacak mutfakla depremzedelere yardımda bulundu. Ak Gıda da ürettiği süt, yoğurt, peyniri diğer yardımlarına ekledi. Büyük gıda üreticilerinden Ata Grubu da ürünlerini depremzedelere gönderdi. Fakat bazı fabrikalar depremden etkilendiği için üretimi durdurma kararı aldı. Peki, İskenderun Demir Çelik Fabrikası’nda hasar var mı? İşte detaylar…

İSKENDERUN DEMİR ÇELİK FABRİKASI’NDA HASAR VAR MI?

Arsan Tekstil, Hatay Tekstil ve İskenderun Demir Çelik gibi şirketler depremden etkilendi. Konuyla ilgili resmi açıklama yapan Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yaraların sarılmasına odaklanıldığını belirterek, "Afetten etkilenen illerdeki çelik fabrikalarında üretim şartlar gereği durdu ancak diğer firmalar kapasite kullanım oranlarını artırarak üretim açığını kapatacaktır." dedi.

Bölgedeki bütün şirketlerin depremin ardından personellerini fabrika alanlarına çağırdıklarını aktaran Yayan, "Depremzede personel ve aileleri için hem çadırlar kuruluyor hem de lojmanlarda kalmaları sağlanıyor. Günde 3 öğün yemek veriliyor. Personelin bir kısmı da arama kurtarma faaliyetlerine yönlendirildi. Deprem bölgesi dışındaki diğer çelik firmaları da yardım amacıyla bölgeye iş makineleri ve personel yönlendirdiler." diye konuştu.

Yayan, deprem bölgesindeki sektör firmalarının tesislerinde yıkım olmadığına işaret ederek, bu illerdeki çelik fabrikalarında üretimin şartlar gereği durduğunu ancak diğer firmaların kapasite kullanım oranlarını artırarak üretim açığını kapatacağını ifade etti. Yayan, "Özetle depremin ardından çelik sektörü açısından olumsuz bir durum yok. Hep birlikte yaraları sararak bu felaketin altından da kalkacağız." değerlendirmesinde bulundu.İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2021 araştırmasına göre, deprem bölgesinde öne çıkan sektör firmaları arasında İskenderun Demir ve Çelik AŞ, Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi AŞ, MMK Metalurji, Baştuğ Metalurji bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...