Kahvaltılık peynir, zeytin cep yakıyor! Tanesi 1 TL'ye çıktı, artık ikram sona erdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, TGRT
- Güncelleme:
Kahvaltılık peynir, zeytin cep yakıyor! Tanesi 1 TL'ye çıktı, artık ikram sona erdi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, TGRT

Kahvaltılık peynir, zeytin cep yakıyor. Artık lüks olan peynirin kilosu 200 lirayı aştı, zeytinin tanesi ise 1 TL'ye çıktı. Hal böyle olunca esnaf tadımlık ikram geleneğini rafa kaldırdı.

Günün en önemli öğünü kahvaltı, artık lüks oluyor. Vatandaşların sofralarından eksik etmediği, besin değerleri ile kahvaltının olmazsa olmazları arasında yer alan peynir-zeytinin fiyatı cep yakmaya başladı. Zeytinin tanesi 1 TL'ye çıkarken, peynirin kilosu 200 TL'yi aştı. Esnaf, damak tadına önem verenler için uzun yıllardır sunduğu tadımlık ikram geleneğine de son verdi.

KİLOSU 240, TANESİ 1 TL

Pazar tezgahlarında en pahalı zeytin 240 lira. Kalibresi büyük olanların tanesi 1 liraya denk geliyor. Zeytinciler şöyle diyor: “1 tanesi bir liraya denk geldi. Kilogramı 240 lira. Her gelen bir zeytin tatsa ne dersiniz. Valla 30 kişi 30 lira yapar.” 

TADIMLIKLAR KALDIRILDI 

Kahvaltıların olmazsa olması zeytin-peynir ikilisinin fiyatı, bir yılda yüzde yüzün üzerinde zamlandı. Pazarda 200 liranın altında peynir bulmak mümkün değil fiyatlar 220’den başlıyor 250 liraya kadar çıkıyor. Birçok tezgahta tadımlıklar kaldırıldı. Bıçağın ucuna takılıp ikram edilen peynir sadece satın alacak müşteriye verilmeye başlandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, TGRT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Çınar 4 Aralık 2023 16:24

Peynir zeytin bile pahalıya kaçacak demek çok üzücü

Melek 4 Aralık 2023 16:22

Tadımlığın kaldırılması çok doğal tanesine 1TL az para değil

Sonraki Haber Yükleniyor...