Kapadokya'da kaçak yapılarla köşe kapmaca

- Güncelleme:
Kapadokya'da kaçak yapılarla köşe kapmaca

Ekonomi Haberleri

Bacasız sanayi turizminin önemli destinasyonlarından Kapadokya’da ruhsatsız yapıların yıkımı sürüyor. Bakan Ersoy, “400’den fazla yer yıktık. Israrlı bir şekilde takipteyiz” dedi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Türkiye’nin turizm merkezlerindeki kaçak yapıların yıkımına yönelik çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya’daki kaçak yapılarla mücadelelenin ısrarla sürdüğüne işaret ederek “Siyaseten kimsenin cesaret edemediği yıkımlar yapılıyor. Şu ana kadar 400’den fazla yer yıktık ve oradaki yatırımcılar o kadar ısrarlı ki köşe kapmaca oynuyoruz” dedi.

KAÇAK YAPILARA KARŞI MÜCADELEMİZDE ISRARCIYIZ

Kapadokya’da yapılan yıkımlarla ilgili ortaya atılan iddialara karşılık veren Bakan Ersoy “Peribacalarını yıktınız dediğiniz yer, aslında bir tuvalet, kaçak tuvalet. O kaçak tuvaletlere dahi izin verirsek bir süre sonra kaçak tuvaletin yanına bir oda geliyor, sonra yanına bir salon daha geliyor; bir oda, salon, tuvalet, banyo vesaire derken bildiğiniz malikâne veya otel oluyor. Yani bizim ısrarlı bir şekilde 4 kere yıktığımız, yerine 4 kere daha yapılan yerler var. Biz de ısrarlı bir şekilde takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

KORUMA İLAN PLANI İLE DOĞRU YAPILAŞMA

Koruma imar planı ile daha doğru yapılaşmaların olacağını belirten Ersoy “Kapadokya Alan Başkanlığının yaptığı çok daha önemli bir iş var. Koruma imar planını bitirmek üzereyiz. Koruma imar planı bittikten sonra, zaten esas bundan sonra doğru yapılaşmalar olacak, aksi takdirde siz koruma imar planı yapamazsanız her zaman kaçağı dolaylı bir şekilde istemeyerek de olsa teşvik etmiş olursunuz” diye konuştu. Bakan Ersoy, Kültür Yolu Festivallerine katılan sanatçılar arasında ayrım yapıldığı iddialarını da değerlendirdi. Ersoy “Kültür Yolu Festivallerinde 20 binden fazla sanatçıyla çalışıldı. Her geleni alıyoruz. Sur Kültür Yolu’yla ilgili ‘Bizim kültürümüzdeki bazı sanatçıları çıkarmıyorsunuz’ iddiaları ortaya atıldı. İsimlerini vermeyeceğim, çok önemli 4 Kürt sanatçıyı davet ettik o festivallere, kabul edemediler. Muhtemelen mahalle baskısına maruz kaldılar” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...