BIST
10288.48
%-0.46
(-48.02)
Dolar
32.2618
%0.01
(₺0.00)
Euro
34.6812
%-0.1
(-₺0.03)
Sterlin
40.2936
%-0.19
(-₺0.07)
Altın
2439.323
%-0.13
(-₺3.24)
Bitcoin
$62376
%-1.13
Ethereum
$2999
%-1.9
AVAX
34.2
%-5.26
 - Armada Gıda, halka arzla yatırımlarını destekleyecek
10 saat 39 dakika önce

Avrupa’da şirket avına çıkacak! Armada Gıda, halka arzla yatırımlarını destekleyecek

Bakliyat, hububat, bulgur, organik ürünler, süper gıda, bakliyat unu, pirinç, glütensiz ürünler, susam, keten tohumu, baharat, kuruyemiş vb. ürün gruplarında, işleme, satış, ithalat ve ihracat gerçekleştiren Armada Gıda, halka arz sonrası yurt dışında büyümeyi planlıyor.
 - Yatırımlarına tarımla başladı! Hedef 1 milyar dolar
10 saat 47 dakika önce

Yatırımlarına tarımla başladı! İstanbul Holding 1 milyar dolar değer hedefliyor

Tarımdan savunma sanayiine, lojistikten otomotive kadar birçok alanda Girişim Sermayesi Yatırım Fonu aracılığıyla yatırım yapacak İstanbul Holding, kısa vadede 100 milyon dolarlık bir şirket değerine kavuşarak, 2028’e kadar 1 milyar dolarlık yatırım hedefliyor.
Ekonomi - Ekonomi
11 saat 9 dakika önce

Türkiye Tohumcular Birliği iddiaları yalanladı: İsrail’e bağımlılığımız yok

Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, “Türkiye’nin tohumda İsrail’e bağımlı olduğu” iddialarını yalanladı. Güler, "Kamuoyunda maalesef bilerek veya bilmeyerek böyle bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Türkiye tohumda ne İsrail’e ne de başka bir ülkeye bağımlıdır" dedi.
 - Kamuda tasarruf tek merkezden takip edilecek
11 saat 33 dakika önce

Kamuda hedef en az 100 milyar TL tasarruf! Uymayana yaptırımlar gündeme gelecek

Merkezî sistemle takibe alınacak kamu kurumları, uyarılara rağmen harcamalarına dikkat etmezlerse çeşitli yaptırımlar söz konusu olacak. Tasarruf tedbirleri, haziran sonrasından itibaren sıkı şekilde uygulanacak. Kesinti yapılacak kalemlerin listesi şimdiden tutuldu. Zorunlu ihtiyaçlar dışında harcamalara izin yok. Yeni fiziki binalara ödenek aktarımı ile kamu binası alım ya da kiralanması olmayacak. Personel ve araç ihtiyaçları, diğer kamu kurumlarından karşılanacak...
 - Türkiye LNG merkezi olacak
11 saat 46 dakika önce

Türkiye LNG merkezi olacak! Boru hattının olmadığı bölgelere ihraç edeceğiz

Türkiye doğalgaz merkezi olma hedefinde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Fazla gaz sıvılaştırılıp LNG olarak boru hatlarının olmadığı bölgelere ihraç edilecek...
 - En fazla robota sahip 18. ülkeyiz!
11 saat 52 dakika önce

En fazla robota sahip 18. ülkeyiz! İlk sırada Çin var...

İTO Stratejik Araştırmalar Merkezinin ‘akıllı otomasyon teknolojileri’ raporuna göre, Türkiye’de yapay zekâ ürünleri geliştiren firmaların sayısı 2024’te 1.195’e yükseldi. Türkiye, 22 bin 735 robotla en fazla robot stokuna sahip 18’inci ülke oldu.
 - Memiş gelecek haftayı işaret etti
16 saat 56 dakika önce

Altın yatırımcısına müjde! İslam Memiş gelecek haftayı işaret etti

Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları için müjdeli haber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından açıklandı. Memiş, "Önümüzdeki hafta 2260-2280 dolara kadar düşmesini bekliyorum. Yani ons altın tarafında yükselişler tekrar satışla karşılaşabilir. Bu durum altın/dolar paritesinde pozitif bir etkiye sebep olabilir" diyerek altın yatırımcılarını bilgilendirdi.
 - Piyasalarda CDS, gri liste ve rezerv rüzgârı!
20 saat 28 dakika önce

Coşku zirvede, borsa rekorda! Piyasalarda CDS, gri liste ve rezerv rüzgârı

Türkiye’nin CDS risk primi 280 sınırına geriledi. Gri listeden çıkış öncesi, resmi otoritelerle son toplantının da yapıldığı ileri sürüldü. TCMB’nin ise son 8 iş gününde yaklaşık 18 milyar dolar rezerv topladığı hesaplanıyor. Rasyonel politikalarla birlikte yabancı girişi de hızlanınca, döviz kurları adeta yerinde sayıyor. Borsa endeksi ise 10.336 ile yeni rekor seviyeden kapanış gerçekleştirdi.  
 - Bakanlık son noktayı koydu
21 saat 18 dakika önce

KDV'ye zam gelecek mi? Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KDV oranlarında artış iddialarına yönelik yazılı açıklamada bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, KDV oranlarının artırılacağına dair iddialar asılsızdır" ifadeleri yer aldı.
 - Ekonomide 3 yıl sonra bir ilk
22 saat 6 dakika önce

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yönetiminde ekonomide atılan adımlar meyvelerini vermeye devam ediyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin kredi notunu teker teker iyileştirirken, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) de, Şubat 2021'den bu yana ilk kez 282 baz puanın altına indi.
Sona Git
Döviz Çevirici