Sürüyle alıyorlar: Kurbanda stokçuluk başladı

- Güncelleme:
Sürüyle alıyorlar: Kurbanda stokçuluk başladı

Ekonomi Haberleri

Yetiştiriciler “Bayrama iki ay kala siparişler arttı. On hayvan alıp birini kendine ayıran, diğerlerini de satanlar var” diyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Kurban Bayramı’na iki ay olmasına rağmen hayvan üretim tesislerinde satış başladı. Bayram öncesi fiyatların artacağını düşünenler şimdiden hayvanlarını alıp rezerve ediyor. Et fiyatlarındaki artışı fırsat bilenler ise bayram öncesi kurbanı ticarete dökmüş durumda. Besicilik yapan Şeyhmuz Aslan et fiyatlarındaki artış nedeniyle işi bilenin de bilmeyenin de alım satım yaptığını belirterek “Bugün 10 adet danayı rezerve ettiler. Birini kendileri alacak. Diğer hayvanları kurbana kadar biz büyütüp satacağız. 600 kiloluk 10 danayı pazarlıkla 870 bin liraya verdik. Kurbanda toplamından 1,5 milyon TL para kazanırlar, 2 ayda iyi kâr” dedi. 

FİYATLAR YÜZDE 40 ARTTI

Ayrıca fiyatların geçen yıla göre yüzde 30-40 arttığını söyleyen Aslan “Şu an küçükbaş, 14 kilo kurbanlık fiyatı 3.800 lira, 600 kiloluk dana fiyatı ise 100 bin lira… Fiyatların bayrama kadar artacağı endişesiyle insanlar alım yapıyor. Maliyetler arttığı için fiyatlar ortalama geçen yıla göre yüzde 30-40 arttı. Bayrama kadar daha da artacak. Ama tüketicilerin kurbanlıklara ilgisinin olacağı aşikâr. Çünkü kurbanda pazarlıkla canlı hayvan alıp dolaplarında stoklayarak bir süre kullanacaklar” diye konuştu.

SAHTE SİTELERE DİKKAT

Bayram öncesi sahte internet sitelerinden kurban satışı yapanların da olduğunu dile getiren Aslan  şu uyarılarda bulundu: Her bayram bu yaşanır. Kurbanı internetten almayın. Gidip yerinde görüp alın. İşletmeye bakın. Herkesten kurban alınmaz. Çok dolandırıcı var. Adam, bir kurbanı 5 kişiye birden satıyor. Vatandaşlarımız bunlara dikkat etsin. İnternet ise en tehlikelisi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...