Limak halka arza çimentoyla başlıyor! Üç gün talep toplanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Limak halka arza çimentoyla başlıyor! Üç gün talep toplanacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Limak Şirketler Grubu iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento’nun hisseleri bugün, yarın ve cuma günü halka arz edilecek.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ

Limak Çimento Grubu CEO’su Erkam Kocakerim, Limak Doğu Anadolu Çimento Yönetim Kurulu Üyeleri Kerem Güzel ve Ebru Nur Yıldız halka arzla ilgili bilgi verdi.

Çimento grubunun CEO’su Erkam Kocakerim “Halka arz büyüklüğü 2,5 milyar TL olacak. Yaklaşık 156 milyon lot için fiyat yüzde 20 iskontoyla pay başına 16,20 TL olarak belirlendi. Yüzde 70 bireysele, yüzde 30 kurumsala olacak şekilde yapılandırıldı” dedi.

Şanlıurfa’da kurulu olan Limak Doğu Anadolu Çimento’ya ait fabrikanın yılda yaklaşık 2,2 milyon ton çimento ve 1,5 milyon ton klinker üretim kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Kocakerim, Limak Doğu Anadolu Çimento’nun sıfır borçluluk oranıyla halka arza girdiğini belirterek, sağlanacak gelirin tamamının şirketin büyümesi stratejisi kapsamında Ergani fabrikasının devralınmasında kullanılacağını vurguladı.

İKİNCİ HALKA ARZ YOLDA

Limak Doğu Anadolu Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Güzel, Limak Doğu Anadolu Çimento’nun grubun ilk halka arzı olduğunu vurgulayarak, Limak Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının 2024’te halka arzının planlandığını bildirdi. Limak Doğu Anadolu Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Nur Yıldız da halka arzların aile şirketlerinin sürdürülebilirliği için de önem taşıdığına dikkat çekti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...