Londra Borsası, İngiltere'deki resesyona rağmen yükselişle açıldı!

Düzenleyen: / Kaynak: AFP
- Güncelleme:
Londra Borsası, İngiltere'deki resesyona rağmen yükselişle açıldı!

Ekonomi Haberleri  / AFP

Avrupa borsaları, İngiltere ekonomisinin resesyona girdiği yönündeki haberlere rağmen yükselişle açıldı. Londra Borsası'ndaki en büyük 100 şirketi temsil eden FTSE 100 endeksi günün ilk işlem saatlerinde yüzde 0,6 artışla 7.610 puana yükseldi.

Avrupa borsaları, İngiltere'nin 2023'ün son iki çeyreğinde küçülerek resesyona girmesinin ardından yükselişle açıldı. Londra Borsası'ndaki FTSE 100 endeksi güne yüzde 0,6 artışla 7.610 puana yükselirken, Paris CAC 40 endeksi yüzde 0,8 artışla 7.741 puana, Frankfurt DAX endeksi ise yüzde 0,7 artışla 17.057 puana ulaştı.

İNGİLTERE RESESYONA GİRDİ

Resmi verilere göre, İngiltere geçen yılın son 6 ayında üst üste iki çeyrek daralarak resesyona girdi. Genel seçim öncesi ortaya çıkan resesyon haberi, önceki seçimde ekonomik büyüme vaadi ile başa gelen Başbakan Rishi Sunak'a büyük bir darbe vurdu.

İngiltere gayrisafi yurtiçi hasılası önceki üç ayda yüzde 0,1 daraldıktan sonra 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 0,3 küçüldü. Bu da ekonominin, GSYH'nin iki çeyrek üst üste düşmesi olarak tanımlanan resesyona girdiğini gösteriyor.

ASYA BORSALARINDA FED YÜKSELİŞİ

Asya tarafında ise borsalar, üst düzey bir FED yetkilisinin enflasyonun doğru yönde ilerlediğine dair olumlu açıklamalarının ardından Wall Street'teki toparlanmayı takip ederek Perşembe günü yükseldi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...