Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kanun teklifinde son viraj! Meclis'e sunulacak

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kanun teklifinde son viraj! Meclis'e sunulacak
Başlık ResmiMilyonlarca çalisani ilgilendiren kanun teklifinde son viraj! Meclis'e sunulacak

Milyonlarca çalışanı ve işvereni ilgilendiren kanun teklifinde son viraja gelindi. Asgari ücret desteğinin 500 TL'den 700 TL'ye çıkarılmasını da kapsayan teklif, 15 Ocak Pazartesi günü Meclis'e sunulacak.

Kaydet
a- | +A

AK Parti milletvekilleri, 500 TL olan asgari ücretine yönelik yeni yıl düzenlemesini tamamladı. Çalışma kapsamında asgari ücret desteği 700 TL'ye çıkarılması dahil olmak üzere bir dizi düzenlemeye gidilecek. Teklifin 15 Ocak Pazartesi günü TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ ARTIYOR, KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ DE MASADA

Milletvekillerinin imzasına sunulan kanun teklifi ile asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya yükseltilecek. Ayrıca, kısa çalışma ödeneği ile ilgili yeni bir düzenleme de Meclis'te gündeme gelecek.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kanun teklifi Meclis'e sunulacak! Tarih belli oldu
Başlık ResmiMilyonlarca çalışanı ilgilendiren kanun teklifi Meclis'e sunulacak! Tarih belli oldu

TEKLİF İÇİN TBMM SÜRECİ BAŞLIYOR

Teklif, pazartesi günü TBMM Başkanlığına sunulacak ve Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak. Komisyonun ardından Genel Kurul gündemine gelecek olan teklif, işveren ve çalışanlara destek sağlamayı hedefleyecek.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kanun teklifinde son viraj! Meclis'e sunulacak
Başlık ResmiMilyonlarca çalışanı ilgilendiren kanun teklifinde son viraj! Meclis'e sunulacak

EMEKLİ AYLIKLARINA İYİLEŞTİRME YOLDA

SSK ve Bağkur emekli aylıklarına yönelik iyileştirme düzenlemesi ise henüz netleşmedi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde karara bağlanması beklenen düzenlemenin, kanun teklifine komisyon aşamasında dahil edileceği düşünülüyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Parlamento Muhabirleri Derneği’ni (PMD) ziyaret etti. Ziyaretinde Güler, SSK ve Bağkur emekli aylıklarına iyileştirme yapılacağını belirterek, “Bakanlığımız çalışıyor. Bir ön görüşme yaptık. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir, sonra bizim kanun teklifimize de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı! 'Sözümüzü yerine getirdik'

Erdoğan
HABER

Erdoğan'dan 'işçi emeklisine zam' talimatı, tüm seçenekler masada

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.