Mobilyada karta 36 ay taksit talebi

- Güncelleme:
Mobilyada karta 36 ay taksit talebi

Ekonomi Haberleri

İlk Evim kampanyası, mobilyacıları da sevindirdi. Kampanyanın konut satışlarını artıracağını, bu talebin mobilya sektörüne de olumlu yansıyacağını söyleyen Akdeniz Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı Onur Kılıçer, mobilya satışlarında kredi kartına taksit sayısının artırılması talebinde bulundu.

HAMİDE HANGÜL'ÜN HABERİ

Kılıçer, “Mobilyada kredi kartıyla yapılan satışlarda taksitlerin 24 ay ya da 36 aya çıkarılması talebi artırır. Bu satın almada çok etkili oluyor” diye konuştu. Mobilya üretim merkezi konumunda bulunan Kayseri’de çalışanların asgari ücretin üzerinde maaş aldığını söyleyen Kılıçer, “Asgari ücret 8.500 lira, ancak Kayseri’de sektörümüzde çalışanlar net 9.600 TL ücret alır. Ancak sektörümüzde çalıştıracak personel bulmakta güçlük çekiyoruz” diye konuştu.

Kılıçer, Avrupa’da beklenen resesyona rağmen mobilya ihracatında bu yıl yüzde 10 artış öngördüklerini, en büyük pazarın Irak olduğunu söyledi. Covid-19 salgınının ilk başladığı yıllarda katlanarak artan lojistik maliyetlerinin de düşüşe geçtiğine işaret eden Kılıçer, “Şu anda 2 bin dolarlara kadar geriledi. Resesyon dolayısıyla lojistik maliyetleri biraz daha geri gelebilir” ifadelerini kullandı. Ham madde fiyatlarında da kısmi bir gerileme görüldüğünü vurgulayan   Onur Kılıçer, “Mdf fiyatları, Mayıs 2020’de 150 avroydu. Bu rakam 300 avrolara kadar çıktı, şimdi 280-290 avrolara geriledi” diye konuştu. Fabrikaların bir müddet daha ham madde fiyatlarını yansıtmayacağını söyleyen Kılıçer, “Ancak işçilik dolayısıyla bir yansıma olabilir. Çok büyük bir artış beklemiyoruz” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...