Otel fiyatları daha da artacak! Erken rezervasyonu kaçırana yüzde 50 zam

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Otel fiyatları daha da artacak! Erken rezervasyonu kaçırana yüzde 50 zam

Ekonomi Haberleri

Turizmde fiyatların artmasına rağmen turist sayısının da arttığına dikkat çeken Cornelia Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya, "Türkiye’de ortalama fiyatlar ise yüzde 145 arttı. Önümüzdeki sene için fiyatların hem iç pazar hem de dış pazar için yüzde 25 ila yüzde 50 artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ

Turizmin başkenti Antalya başarılı bir yılı geride bırakıyor. Antalya kasım ayı itibarıyla 13 milyon turist ağırlarken, Ruslar 3 milyon turist ile Almanya’yı geride bırakarak yeniden zirveye yerleşti. Cornelia Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya, pandemi sonrası insanlarının tatil isteğinin tavan yaptığın belirterek “Rakamlarımız turist sayısı anlamında tatmin edici. Dolayısıyla, 2023’e pazar paylarımızı arttırmış, yeni pazarlara ulaşmış bir yıl olarak bakıyoruz. Daha önce hiç Türkiye’ye gelmeyen ülkeler bu yıl gelmeye başladı. Artık ana pazar diye bir şey yok. Bizim için bütün ülkeler ana pazar” dedi.

YIL SONU HEDEFİ 14 MİLYON TURİST

Rusya-Ukrayna krizi başlayınca bir soru işareti doğduğunu dile getiren Alkaya “Bu soru işareti kısa zamanda dağıldı. Rusya, 2022 yılında önemli ölçüde turist göndermeye devam etti. Büyük bir hava trafiği yaşandı Rusya tarafında. Ruslar, Almanları geçerek bu yıl yeniden Antalya’da en yüksek sayıya ulaşan ülke oldu. Rus turist olarak hedefimiz 5 milyonu geçmekti ama 2,5 - 3 milyon civarında Rus turist geldi. Almanya’dan 2 milyon 800 bin turist aldık. Üçüncü pazar, 1,2 milyon turist ile İngiltere. Hatta, şu anda Antalya için 3-4 milyon İngiliz turisti alma hedefi konmuş durumda. 2022 yılı sonu itibarıyla 14 milyon turist sayısını yakalayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

ORTALAMA FİYATLAR YÜZDE 145 ARTTI

Turizmde fiyatların artmasına rağmen turist sayısının da arttığına dikkat çeken Alkaya şunları kaydetti: İç pazarda fiyat artışı en fazla yüzde 236 artışla Bodrum otellerinde yaşandı. En düşük fiyat artışı ise yüzde 115 ile Balıkesir otellerinde. Türkiye’de ortalama fiyatlar ise yüzde 145 arttı. Önümüzdeki sene için fiyatların hem iç pazar hem de dış pazar için yüzde 25 ila yüzde 50 artacağını tahmin ediyoruz. Türkiye’deki oteller İspanya, Portekiz ve Yunanistan’a göre hâlâ ucuz. Yabancılar fiyat artışlarına rağmen bizi tercih etmeye devam ediyor. Çünkü Antalya kaliteden taviz vermiyor. Türk turizminin geleceği için doğru kişi başı gelir şart. Onun için sadece “Her Şey Dâhil” yanında kültür turizmine de ağırlık vermeliyiz. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...