Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Otomotiv devi 7 fabrikasını kapatıyor! 20 bin kişi işsiz kalacak

Otomotiv devi 7 fabrikasını kapatıyor! 20 bin kişi işsiz kalacak
Fotoğraf Başlığı Otomotiv devi 7 fabrikasini kapatiyor! 20 bin kisi issiz kalacak

Japon otomotiv devi Nissan, içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle üretim kapasitesini yarı yarıya azaltma kararı aldı. Maliyetleri dengelemek için üretim üssünü diğer otomotiv firmaları gibi Çin'e taşımayı planlayan Nissan, bu kapsamda 7 fabrikasını kapatacak ve 20 bin kişiyi işten çıkaracak.

Kaydet
a- | +A

Dünyaca ünlü otomotiv şirketi Nissan, yeniden yapılanmaya gidiyor. Tasarruf tedbirleri almayı planlayan Japon şirket, batarya teminindeki aksaklıklar ve Çinli markların fiyat baskısı nedeniyle üretim stratejisini yeniden şekillendiriyor. Şirket ilerleyen süreçte Çin merkezli üretime ağırlık verecek. Şirketin geleceği, yeni nesil elektrikli araç stratejisi ve batarya tedarikinde atacağı adımlara bağlı olacak.

BAKMADAN GEÇME
JP Morgan, Goldman Sachs, Deutsche Bank, BofA! İşte dev bankaların 2026 altın tahminleri
HABER

JP Morgan, Goldman Sachs, Deutsche Bank, BofA! İşte dev bankaların 2026 altın tahminleri


NİSSAN'DAN ÜRETİMİ YÜZDE 50 AZALTMA KARARI

Yeniden yapılanma kapsamında Nissan, şu anki üretimini yüzde 50 oranında düşürecek. Bu kapsamda Japon dev, 7 fabrikasını kapatmayı ve 20 bin kişiyi işten çıkarmayı hedefliyor.

Otomotiv devi 7 fabrikasını kapatıyor! 20 bin kişi işsiz kalacak - 1. Resim
Başlık ResmiOtomotiv devi 7 fabrikasını kapatıyor! 20 bin kişi işsiz kalacak - 1. Resim

BATARYA KRİZİ ÜRETİME DARBE VURDU

Nissan'ın simge modeli LEAF, batarya tedarikindeki kriz nedeniyle ciddi üretim kaybı yaşadı. Japonya'daki Tochigi fabrikasında üretilen yeni nesil LEAF, Eylül-Kasım döneminde yarı kapasiteyle üretildi. Bu kesinti, markanın elektrikli araç stratejisinde kritik bir uyarı sinyali olarak değerlendiriliyor.

OTOMOTİV DEVLERİ ÇİN'E YÖNELDİ

Toyota’nın Tayland tesislerinde Çin menşeli parçalarla üretime başlamasının ardından Nissan da benzer bir strateji izlemeye hazırlanıyor. Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes-Benz ve Ford gibi birçok global üretici de son dönemde maliyetleri dengelemek amacıyla Çin merkezli tedarik çözümlerine yönelmiş durumda.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.