Bakan Nebati son noktayı koydu: ÖTV indirimi gündemimizde yok

- Güncelleme:
Bakan Nebati son noktayı koydu: ÖTV indirimi gündemimizde yok

EKONOMİ Haberleri

Bakan Nebati, otomobil satışlarındaki ÖTV’ye ilişkin indirimin söz konusu olmadığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kamuoyunda tartışılan otomobillerde ÖTV indiriminin gündemlerinde olmadığını açıkladı.  

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe sunumunu yapan Bakan Nebati, gayrisafi yurt içi hasılanın 2022 yılının ilk yarısında yüzde 7,5 büyüme sağladığını söyledi. İkinci çeyrekteki yüzde 7,6’lık büyüme ile Türkiye’nin OECD ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ülkeler arasında olduğunu ifade eden Nebati “Yıl geneli için yüzde 5 büyüme öngörüyoruz. 2023 yılı büyüme hedefimiz ise yüzde 5” dedi. Bakan Nebati, özetle şunları söyledi:

> İhracatımız 2022 Ekim ayında yıllıklandırılmış 253 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.

> TCMB brüt rezervleri yılbaşına göre 3 milyar doların üzerinde artarak 28 Ekim itibarıyla 114,2 milyar dolar seviyesine çıktı.

> KKM hesaplarına bugüne kadar 91,6 milyar TL destek ödemesi gerçekleştirildi. Hesaplarda yenileme oranı yüzde 70.

> 2022 yılında yaklaşık 7 bin ticari işletmemize 54 bin kredi işlemi ile 71 milyar TL kredi ve 61 milyar TL’lik kefalet kullandırdık.

Nebati, bütçe görüşmelerinin ardından milletvekillerinin sorularını cevaplarken de şunları kaydetti:

> İçinde bulunduğumuz dönemde en yüksek seviyesine çıkan yıllık enflasyonun, aralık ayından itibaren belirgin bir gerileme kaydedeceğini öngörüyoruz.

> Enflasyonla mücadelede üretim kapasitesini azaltmadan ve istihdam kayıplarına yol açmadan kalıcı fiyat istikrarını tesis etmeye yönelik politikaları tercih ettik. Diğer ülkeler gibi faizleri artırsaydık, büyümemiz duracak, istihdam kayıpları yaşanacaktı.

Bakan Nebati, komisyon görüşmelerinin ardından basın mensuplarının sorusu üzerine, otomobillerde ÖTV indiriminin gündemlerinde olmadığını belirterek, “Matrah eşikleri düzenlemesiyle ilgili çalışıyoruz” bilgisini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...