Pakistan ile 5 alanda iş birliği

Pakistan ile 5 alanda iş birliği

EKONOMİ Haberleri

Türkiye ile Pakistan arasında imzalanan ve iki ülke arasında karayolu mühendisliğinde mevcut iş birliğini güçlendirmei amaçlayan mutabakatın detayları belli oldu.

Cevdet Fırat Aydoğmuş | ANKARA

Bir yandan hayata geçirdiği dev köprü ve otoyol projeleriyle karayolları ağını genişleten Türkiye, diğer yandan uluslararası bağlantılarını ve paylaşımlarını güçlendiriyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Pakistan İslam Cumhuriyeti İletişim Bakanlığı arasında Kara Yolu Mühendisliği Alanında Teknik İş Birliği Mutabakat Zaptı imzalanmıştı. İki ülke arasında karayolu mühendisliğinde mevcut iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan mutabakatın detayları belli oldu. Edinilen bilgilere göre, Türkiye ile Pakistan, karayollarıyla ilgili beş konuda anlaştı. Bu çerçevede tasarım, yapım, bakım, işletme gibi konularda teknik standartların ve şartnamelerin uyumlaştırılması için çalışılacak.

Kara yollarının tasarımıyla ilgili deney ve testleri içeren kritik teknolojilerde araştırma yapılacak. Bunların yanı sıra, kalite kontrol ve maliyetlerle ilgili yapım yönetimi, karayolu performans testi ve izleme, bakım ve işletme, afet önleme ve hafifletme çalışmalarıyla ilgili bakım yönetimi, ayrıca seyahat hizmetleri, acil durum ve trafik çalışmalarıyla ilgili işletim yönetimi için iş birliğine gidilecek. Öte yandan Türkiye ile Pakistan arasındaki kara yollarına dair çalışmalarla ilgili olarak ortak laboratuvarlar veya araştırma merkezleri kurulacak. Ülkelerin yükseköğrenim kurumlarının onaylaması durumunda yüksek lisans ve doktora düzeyi için öğrenci değişim ve burs programları başlatılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...