Sabancı, Hatay'ı dünyaya açacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Sabancı, Hatay'ı dünyaya açacak

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sabancı Holding CEO’su Alper, Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi ile bölgeyi terk etmek zorunda kalan vatandaşların geri dönmesini, gençler ve kadınların yeniden ekonomik hayata kazandırılmasını hedeflediklerini belirterek ”Buradan ürünlerini tüm dünyaya satabilecekler” dedi.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Sabancı Cumhuriyet Seferberliği ile Cumhuriyet’in 100’üncü yılının coşkusunu sahada çalışarak kutlamaya devam eden Sabancı Topluluğu, deprem bölgesinin yerel kalkınmasına destek olacak önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Hatay’da açılan Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi ile deprem felaketi nedeniyle bölgeyi terk etmek zorunda kalan vatandaşların bölgeye geri dönmesi, gençlerin ve kadınların yeniden ekonomik ve sosyal hayata kazandırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında en az yarısı kadın olmak üzere 1.200 girişimciye ulaşılması hedefl enirken, Türkiye ve dünyanın kapıları yerli ürünlere açılacak.

3 AYDA 3 OKUL AÇTI

Habitat Derneği ile Brisa, Kordsa, Temsa ve Teknosa’nın iş birliğiyle hayata geçirilen Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi’nin açılışında konuşan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay nüfusunun üçte birinin kenti terk ettiğini belirterek, “750 bin kişi sağlam ya da az hasarlı binada yaşıyor. 350 bin kişi çadır kent ve konteynerlerde hayat mücadelesi veriyor. 7 bine yakın Topluluk çalışanımız da depremlerden doğrudan etkilendi. 21 çalışma arkadaşımızı ve çalışanlarımızın ailelerinden yaklaşık 1.000 kişiyi kaybettik” dedi. Türkiye’nin 100. yılında deprem bölgesi için seferberlik başlattıklarını dile getiren Alper şunları kaydetti: “Sabancı Gönüllerimiz bu iki yılda toplam 120 bin saatlerini seferberliğe ayırdı. Bu yıl ana odağımız ‘eğitim ve kalkınma’. Hatay’ı terk etmek zorunda kalanların geri gelmesini istiyorsak, onlara en kısa zamanda iş ve eğitim fırsatları sunmalıyız. Bu nedenle Sabancı Vakfı, 3 ay gibi çok kısa bir sürede Topluluk şirketlerimizle birlikte Hatay’da 3 okul açtı. Bu merkez ile bu topraklardan kazandığımızı bu toprakların insanıyla paylaşacağız.”

GENÇLERLE AYAĞA KALKACAK

Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi ile bölgede yerel bir kalkınma platformu oluşturacaklarını sözlerine ekleyen Alper, “Özellikle gençlerimize ve kadınlarımıza iş kurma ve yürütme konusunda yeni yetkinlikler ve beceriler kazandıracağız. İş birliği ağları oluşturmalarını sağlayacağız. Eğitim programlarımız, hızlandırılmış mentorluk ve fikir geliştirme platformlarımızla, Sabancı Topluluğu’nun teknoloji ve insan kaynakları gücünü seferber ediyoruz. Burada genç fi danlar büyüyecek ve dünyaya satış yapacak” diye konuştu.

1000'E YAKIN GÖNÜLLÜ GÖREV ALIYOR

Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi, Sabancı Gönüllüleri’nin özverili çalışmalarıyla 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. 1.000’e yakın Sabancı Gönüllüsü teknoloji sınıfının kurulmasından, peyzaj çalışmalarına kadar tüm çalışmalarda aktif olarak yer aldı. Proje kapsamında, Habitat Derneği tarafından “Gençler, Girişimciler ve Girişimci Adayları için Temel Girişimcilik” ve “Kadın ve Kadın Kooperatifl eri için Dijital Pazarlama ve Finansal Risk Yönetimi” eğitim programları hayata geçirilecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...