Taksi krizi çözülemiyor! Taksiciler, yolcuyu ‘bahşişe’ bağladı

- Güncelleme:
Taksi krizi çözülemiyor! Taksiciler, yolcuyu ‘bahşişe’ bağladı

Ekonomi Haberleri

Vatandaşın taksi çilesi bitmiyor. ‘Yakın mesafeye gitmem’, ‘trafiğe giremem’ gibi sebeplerle vatandaşı mağdur eden taksiciler, şimdi de fiyata göre müşteri seçmeye başladı.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ

Aplikasyon üzerinden taksi çağırma uygulamalarındaki ‘bahşiş’ ve ‘taksimetre aç-gel’ butonları piyasayı altüst etti. Ekstra ücret ödemek istemeyen vatandaşlar, taksi bulmakta zorluk çekmeye başladı. Şoförü tabiri caizse rüşvet vererek çağıran kişiler diğer taksi kullanıcılarını mağdur ediyor.

Taksi krizi çözülemiyor! Taksiciler, yolcuyu ‘bahşişe’ bağladı

Uygulamadan çağırdığınız taksici, hiçbir sebep göstermeksizin yolculuğu iptal edebiliyor. Çünkü uygulama üzerinden kendisine daha iyi para teklif ediliyor. Taksi bulamadığından şikâyetçi olan Ömer S. adlı vatandaş “BiTaksi uygulamasından taksi çağırdım. Gelmeye yakın evden çıkıp aşağı indim ancak taksinin orada olmadığını gördüm. Taksiciye telefon üzerinden ulaştım, değişim saati olduğunu söyledi. ‘O hâlde neden çağrıma cevap verdiniz?’ diye sordum. ‘Yakınlarda bahşişli bir müşteri buldum. İsterseniz siz de verin, geleyim’ şeklinde cevap verdi. Ekstra ücretler yüzünden taksi bulamıyoruz” dedi.

Bir diğer mağdur Serkan C. de “Ehliyet sınavına yetişmek için uygulamadan taksi çağırdım, önce kabul etti. Fakat beş dakika sonra yolculuğu iptal etti. Uygulamaya yeniden girerek taksi aradım ama bulamadım. Ardından ‘taksimetre aç-gel’ ile çağırdım. İki dakika sonra taksi geldi. Bu uygulama yasal olmamalı. Herkes parasıyla biniyor ama bu rüşvete giriyor” ifadelerini kullandı.

Bu videolar da ilginizi çekebilir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...