Son dakika: İstanbul'a 2 binin üzerinde yeni taksi geliyor UKOME'de teklif kabul edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: İstanbul'a 2 binin üzerinde yeni taksi geliyor UKOME'de teklif kabul edildi

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: İstanbul'a 2 binin üzerinde yeni taksi geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaştırma ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) kasım ayı toplantısında yapılan oylama ile teklif kabul edildi.

Mega kent İstanbul'un en büyük sorunlarından biri haline gelen taksi meselesi için önemli bir adım atıldı. 2 binin üzerinde yeni taksi trafiğe çıkacak. Böylece İstanbullu'nun taksi çilesi bir nebze de olsa azalacak.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaştırma ve Koordinasyon (UKOME) Merkezi kasım ayı toplantısında İstanbul genelinde çalışan bin 803 minibüsün taksiye dönüştürülmesi teklifi oy çokluğuyla, 322 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifi ise oy birliğiyle kabul edildi. 500 engelsiz taksi teklifi ise reddedildi.

UKOME'DE TAKSİ TEKLİFİ GÖRÜŞÜLDÜ

İBB UKOME Toplantısı, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında, Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, kent genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi teklifi görüşüldü.

1803 MİNİBÜS VE 322 DOLMUŞ TAKSİYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Toplantıda yapılan oylamada, 1803 minibüs ve 322 dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi teklifi onaylandı.

500 ENGELSİZ TEKLİFİNE RED 

Öte yandan UKOME'deki 500 engelsiz taksi teklifi ise reddedildi.

GENİŞ HACİMLİ VE ENGELLİ ULAŞIMINA UYGUN OLACAK 

Yeni düzenlemeyle taksiye dönecek araçlara bazı standartlar getirildi. Araçlar geniş hacimli ve engelli ulaşımına uygun olacak.

3 YIL BOYUNCA DEVİR YOK 

Taksiye dönüşmeyi kabul eden plaka sahipleri 3 yıl boyunca plakalarını devredemeyecek.

SARI TAKSİLERE GÖRE YÜZDE 30 DAHA PAHALI OLACAK

Bu taksileri kullanan engelli yurttaşlar sarı taksi taksimetre ücreti öderken diğer yurttaşlar yüzde 30 oranında ücret farkı ödeyecek.

ŞOFÖRLERİN SİCİLİNE BAKILACAK

Teklifin ayrıntılarında ise şu bilgilere yer verildi:

“Taksiye dönüşmeyi kabul eden minibüs ve taksi dolmuş şoförleri, yolcu/güzergâh seçme, kaba davranış, fazla ücret alma konularında cezası olmayan şoförleri çalıştırmak, İBB tarafından belirlenecek kılık/kıyafeti standardına uymak, Ulaşım Akademisi eğitimlerinde başarılı olmak gibi koşulları taahhüt edecek.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...