TMO üreticiye destek olacak: Deprem bölgesinden sınırsız alım

- Güncelleme:
TMO üreticiye destek olacak: Deprem bölgesinden sınırsız alım

Ekonomi Haberleri

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, deprem bölgesinde herhangi bir cins ve kota sınırlaması olmadan ürün alımı yapacaklarını bildirdi.

Depremden etkilenen 11 ildeki TMO hizmetlerinde aksama olmadığını anlatan Güldal, daha depremin ilk gününde ekmek ihtiyacının karşılanması için işletmelere un gönderdiklerini dile getirdi. Seyyar mutfaklar için de bakliyat, ayçiçeği yağı gibi temel gıda maddelerini sektörden temin ederek gönderdiklerini ifade eden Güldal “5 bin tonun üzerinde kuru gıdayı hızla ulaştırdık. Bu konu öncelikli gündem maddemiz olmaya devam edecek. Buradaki üretici ve tüketicilerimiz müsterih olsunlar. Her türlü kolaylığı sağlıyoruz ve sağlayacağız. Deprem bölgesinde herhangi bir cins ve kota sınırlaması olmadan ürün alımı yapıyoruz. Burada herhangi bir mağduriyete izin vermeyeceğiz” dedi. 

Güldal, bölgedeki bazı iş yerlerinin hasar gördüğünü hatırlattı. 9’u ağır, 20’si orta, 84’ü hafif hasarlı olmak üzere toplam 113 idari bina, lojman, depo ve tesisin depremden etkilendiğini belirten Güldal, hasar tespit çalışmalarının yapıldığını ve söz konusu iş yerlerinin çalışmaya başladığını kaydetti. Güldal, Gaziantep-Nurdağı’ndaki siloların depremden etkilendiğini ve 10’un üzerinde silonun yıkıldığını dile getirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...