Veteriner aşılarında kamu-özel iş birliği

- Güncelleme:
Veteriner aşılarında kamu-özel iş birliği

Ekonomi Haberleri

Gıda güvenliğini temin etmek amacıyla denetimlerini sıklaştıran Tarım ve Orman Bakanlığı, bitki ve hayvan hastalıklarıyla mücadele için de yeni bir dönem başlatıyor. Bu doğrultuda veteriner aşıları ve teşhis kiti üretimini gerçekleştirmek üzere aşı üretim merkezi kurulacak.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

Sağlık Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da destek vereceği projede, veteriner aşılarının üretimi için kamu-özel iş birliğine gidilecek. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı, bitkisel üretimde bilinçsiz zirai ilaç kullanımına yönelik denetim ve eğitimlere de hız verecek. Kimyasal uygulamalara alternatif olan biyolojik ve biyoteknik mücadele uygulamaları desteklenerek yaygınlaştırılacak. Biyolojik ve biyoteknik mücadele uygulama alanı, 2 milyon dekara çıkarılacak. İklim değişikliği ile bağlantılı olarak istilacı türler ve tarımsal patojenlerle mücadeleye yönelik eylem planları da hazırlanacak. Gıda güvenliğini sağlamak amacıyla gıda israfına yönelik çalışmalar da yapılacak.

İSRAFA KARŞI 5 MUTFAK ATÖLYESİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda kaybı ve israfına karşı farkındalığı artırmak için yakın zamanda 15 eğitim ve 5 mutfak atölyesi düzenlenecek. Böylece tüketiciler, gıda israfına karşı yapabilecekleri konusunda bilgilendirilecek. Öte yandan, iklim değişikliğine uyum sağlamak üzere tarımda ürün desen değişimi senaryoları oluşturulacak. Bunun yanı sıra iklim değişikliğinin bazı önemli tarım alanları üzerine etkilerinin belirlenmesine yönelik projeye fındık, pamuk ve zeytin ürünleri eklenecek. Söz konusu ürünler de eklendikten ve gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra, bu proje de tamamlanmış olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...