Yeni düzenleme yolda! Artık motokuryelere zorunlu olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yeni düzenleme yolda! Artık motokuryelere zorunlu olacak

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dönemde artan motokurye kazalarının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı harekete geçti. Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, motokuryelerin üzerinde "Kurye" ifadesinin ve U-Net numaralarının yer alacağı reflektif yelek giymesinin öngörüldüğünü açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, motokuryelerin, üzerinde "Kurye" ifadesinin yer alacağı reflektif yelekleri giymesi ve bu yeleklerde yetkilendirilen firmalara verilen U-Net numaralarının yer almasının öngörüldüğünü bildirdi.

Uraloğlu, Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın motokuryelerle ilgili soru önergesini yanıtladı.

Yeni düzenleme yolda! Artık motokuryelere zorunlu olacak

REFLEKTİF YELEKLERDE U-NET NUMARALARI OLACAK

Planlanan yönetmelik değişikliğine göre motokuryelerin giyecekleri yeleklerin üzerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının otomasyon sistemi U-Net üzerinden verilecek numaraların yer alacağını belirten Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızca hazırlanan taslak yönetmelik değişikliğinde, motokurye faaliyetinde bulunacakların reflektif yelek giymesi, bu yeleklerde 'Kurye' ibaresinin bulunması ve yine yeleklerde Bakanlığımızca yetkilendirilen firmalara verilen U-Net numarasının yer alması öngörülmüştür."

KURYELER İÇİN YENİ DÜZENLEME YOLDA

Abdulkadir Uraloğlu, mevzuat çerçevesinde düzenlemeye gidilerek kurye işletmeciliği yapanların hak ve yükümlülüklerinin düzenleme altına alınmasının planlandığını bildirdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...