Yerli turistlere erken rezervasyon çağrısı

Yerli turistlere erken rezervasyon çağrısı

EKONOMİ Haberleri

Türkiye, geçen yıl yüzde 69 düşüşle yaklaşık 16 milyon yabancı turisti ağırladı. Turizm geliri de yüzde 65 azaldı ve 12 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

En çok ziyaretçi gönderen ülke 2,1 milyon kişi ile Rusya oldu. Onu Bulgaristan ve Almanya takip etti. Türkiye'ye gelen ziyaretçiler en çok İstanbul, Antalya ve Muğla'yı tercih etti. Turizmde 2021 ise pozitif beklentilerle başladı. Hem pandemiye karşı geliştirilen aşıların dünyada yaygın uygulanmaya başlanması hem de otellerin hijyen tedbirleri beklentileri artırdı. Olumlu hava, rezervasyonlara da yansıdı. Turizm işletmecisi Salih Er, yaz aylarında yabancı turist sayısında yoğunluk yaşanacağı söyledi. Salih Er, “Alman, Rus ve Ukraynalı turistlerde patlama bekleniyor. Talepten bunu görüyoruz. Yerlilere de erken rezervasyon öneriyoruz. Yoksa iyi yerlerde ve kırmızı sezonda oda kalmayacak gibi gözüküyor. Erken rezervasyonda yüzde 50 fiyat avantajı da bulunuyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...