Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yunanların gözü Türk yolcuda!
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Ekonomi

Yunanların gözü Türk yolcuda!

Son Güncelleme: 26 Nisan, 2016 - 19:22
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yunanların gözü Türk yolcuda!
Fotoğraf Başlığı Yunanlarin gözü Türk yolcuda!

Yunan adalarına geçen yıl 25 bin Türk yolcu götüren Celestyal Cruises, bu yıl seferlerini artırarak, 45 bin Türk yolcuyu taşımayı hedefliyor.

Kaydet
a- | +A

Yunan adalarını geçen yıl ziyaret eden 25 bin Türk yolcunun tercihi Celestyal Cruises, bu yıl sefer sayısını artırarak, 45 bin Türk yolcu taşımayı hedefliyor.

En son gemisi Celestyal Nefeli için ana limanını Türkiye olarak belirleyen Celestyal Cruises'un Üst Yöneticisi Kyriakos Anastassiadis, Celestyal Cruises Türkiye Temsilcisi Karavan Turizm'in Yönetim Kurulu Üyesi Gianluigi Baltazzi ve Celestyal Cruises Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Pythagoras Nagos, Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi.

Uluslararası Kruvaziyer Şirketleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Anastassiadis, yaptığı konuşmada, kruvaziyer şirketlerinin tüm ülkelerdeki amacının turizmi geliştirmek olduğunu söyledi.

Dünyada seyahate çıkan yaklaşık 1,6 milyar bireyin 24 milyonunun yolcu gemilerini tercih ettiğini belirten Anastassiadis, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu rakamlar arasında çok fazla uçurum var ama işin güzel tarafı şu ki, son 5 yıldır yolcu gemileri endüstrisi diğer turizm alanlarına göre 4 kat daha fazla büyümekte. Eğer global ölçekte bakacak olursak, yolcu gemileriyle seyahat etmek en fazla Karayipler'de gerçekleşiyor. İkinci en fazla seyahat edilen alan ise Akdeniz. Akdeniz de kendi içinde batı ve doğu Akdeniz diye ikiye ayrılıyor. Batı Akdeniz'de, doğu Akdeniz'e oranla 3 kat daha fazla yolcu gemisiyle seyahat ediliyor.

Biz firma olarak önümüzdeki 10 yıl içinde bu endüstrinin geleceğini değiştirmek istiyoruz. Bununla ne demek istiyorum? Eğer Karayipler ile Doğu Akdeniz'i karşılaştıracak olursanız, Karayipler'in gerisinde kalmamızın hiç bir nedeni yok aslında. Biz 5 bin yıllık bir tarihe sahibiz, aynı zamanda çok canlı ekonomileri olan birçok şehrimiz, mükemmel bir mutfağımız var. Buna ekonomik alandan bakacak olursak, Doğu Akdeniz'de bir günde birçok noktaya seyahat etme imkanımız var. Bu da kısa bir alanda, çok fazla sayıda yer görme imkanı veriyor. Maliyeti dünyanın diğer bölgelerine göre çok çok düşük."

Firma olarak bu bağlamda son iki yılda dünyanın bu bölgesini turizme açma kararı aldıklarını anlatan Anastassiadis, son 3 yılda kruvaziyer endüstrisine 20 yeni nokta eklediklerini belirtti.

'TÜRKİYE HEDEF BÖLGEMİZİN BİR PARÇASI'

Yolcu gemisiyle seyahat etmek hakkında hiç bir fikir sahibi olmayan kişilere de 3-4 günlük geziler sunduklarını aktaran Anastassiadis, "Tabii ki programımıza Türkiye'yi dahil ediyoruz çünkü Türkiye bizim hedef bölgemizin bir parçası." dedi.

Anastassiadis, terör saldırılarına rağmen bu bölgede kalma kararlarına ilişkin, "Hem yolcularımızın hem de mürettebatın güvenliği bizim için birinci koşuldur. Liman güvenlik görevlilerinin ve polisin sunduğu iş birliği sayesinde her anlamda güvenlik önlemi alıyoruz. Yolcularımıza ve mürettebatımıza güvenli bir tur vadediyoruz. Bu bölgeyi hedefleyen bir şirket olarak, Türkiye'yi gözardı etmemiz, tur noktalarımızın dışına çıkarmamız bizim için düşünülemez bir şey." ifadelerini kullandı.

Celestyal Cruises'un Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Pythagoras Nagos, bir müşteri bir ülkeyi ziyaret etmeye karar verdiğinde "Gerçekten o ülkenin gerçek yüzünü görme fırsatım olacak mı?" sorusunu sorduğunu dile getirerek, "özgünlüğün elçisi" olarak tanımladığı Celestyal Cruises'in, Yunanistan'daki ve Türkiye'deki yolculara otantik bir deneyim yaşattığını söyledi.

Nagos, bu otantik deneyimi "Gidilen limanlar", "kültür ve kültürel miras", "eğlencenin çeşitli formları", "gastronomi" olarak 4 başlık altında sıraladı.

Küresel ölçekte satış yaptıklarını vurgulayan Nagos, 140 farklı ülkeden yolcularının bulunduğunu, tamamen dolu bir gemide, 35-40 civarında farklı ülkeden yolcunun yer aldığını aktardı.

Ege Bölgesi'nde Yunanistan'a bağlı 3 bin adanın 140'ında yerleşim bulunduğunu, firmaya bağlı gemilerin Ege Bölgesi'nde 15 farklı adaya uğradığını söyledi.

Yolculara otantik bir deneyim yaşatmak istedikleri için küçük limanlara uğramayı tercih ettiklerini dile getiren Nagos, her yıl gittikleri limanlara 3-5 liman eklemeyi hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'nin, bu yeni destinasyonlarda en çok başarı sağladıkları bölgelerden biri olduğunu ifade eden Nagos, şu bilgileri verdi:
"Yapmaya çalıştığımız, bu sektöre katkıda bulunmak, yeni destinasyonlar kazanmak. Türk pazarına canı gönülden inanıyoruz. Şu anda Türkiye'de İstanbul, İzmir, Kuşadası ve Çeşme'de limanlarda yolcu gemilerimiz var. Bu noktalara Ocak 2018'den itibaren Antalya'yı da ana liman olarak katmayı hedefledik. 'Üç kıta' adlı bir tur gerçekleştireceğiz Antalya'dan çıkışla. Bu, bizim gelecekteki gelişim stratejimizde Türkiye'nin ne kadar önemli bir noktada olduğunun ispatıdır. Ürünlerimizi Türkiye pazarına uygun hale getirmeye devam edeceğiz. Felsefemizin en önemli unsuru olan otantikliği her zaman göz önünde bulundurarak genişlemeye devam edeceğiz."

HEDEF 45 BİN TÜRK YOLCU

Celestyal Cruises Türkiye Temsilcisi Karavan Turizm'in Yönetim Kurulu Üyesi Gianluigi Baltazzi de firma olarak 2014'te 10 bin, 2015'te 25 bin olan sayıyı bu yıl 45 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bölgesel şirketlerin, hem Türkiye ekonomisi hem de karşılıklı iki komşu ülke arasındaki ilişkiler açısından diğer şirketlerden bir adım önde olabildiğini belirten Baltazzi, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Turizmimiz bu yıl jeopolitik nedenlerle bir daralma yaşıyor fakat bölgesel şirketler ayrılmıyorlar. Bölgesel şirketlerle çalışmanın bir kader dostluğu da hem ülkeler hem de şirketler arasında oluyor. Türkiye firmamız için çok önemli bir pazar. Önümüzdeki sene Türk yolcu sayısını, 55-60 bin civarına çıkarmayı düşünüyoruz. Bir ilki yaptığımızı söyleyebilirim. Hiçbir firma, Türk pazarına mayıs başından eylül sonuna kadar sefer düzenlemeyi planlamamıştır. Biz bunu başarıyla gerçekleştireceğiz. Türk pazarının yüzde 50'sini taşımak için yola çıktık."

İLK SEFER 8 MAYIS'TA

Celestyal Nefeli ilk seferine 8 Mayıs'ta İzmir'den başlayacak. Mayıs ve haziran boyunca İzmir'den kalkan 7 ve 4 günlük seferlerin yanı sıra Çeşme'den kalkan 3 günlük seferler de olacak.

Yedi günlük seyahat programı Chios, Milos ve Syros gibi bakir adaları, Girit'teki Chania ve Peloponese'deki Nafplion gibi heyecan verici destinasyonları, dünyada popüler olan Çeşme, Rodos, Santorini ve Mikonos ile birlikte ikonik Atina'yı (Lavrion) da kapsıyor .

Temmuz, ağustos ve eylül başı gibi yüksek sezonda Çeşme, İzmir ve Kuşadası'ndan 3 ve 4 günlük seferler düzenlenecek. Eylül-ekim aylarında ise 3 ve 4 günlük ikonik Ege seferlerinin ana limanı Kuşadası olacak.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 26 Nisan, 2016 - 19:22
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 2
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 3
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Rehber yayımlandı! Vergi taksitlendirme başvurusu nasıl yapılır, hangi borçlar için geçerli?
Vergi taksitlendirme başvurusu nasıl yapılır, hangi borçlar için geçerli?
Kaydet
Türkiye-Belçika voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Filenin Sultanları Milletler Ligi (VNL) ikinci hafta takvimi
Türkiye-Belçika voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Kaydet
Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
Trump'ın itirazına rağmen İsrail yeniden Lübnan'ı bombaladı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası