15 yılda 10 milyon konut üretildi

15 yılda  10 milyon  konut üretildi

EMLAK Haberleri

Konut sektöründeki son durumu değerlendiren KONUTDER Başkanı Z. Altan Elmas, Türkiye'de son 15 yılda 10 milyon konut üretildiğini kaydetti.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Elmas, "10 milyon yeni konutla 35 milyon insan sağlam binalarda oturmaya başladı.  İstanbul'da 15 yılda 1 buçuk milyonun üzerinde konut üretildi, burada da 5 milyon insan sağlam konutlarda oturuyor. Sektör önemli bir başarıya imza attı. İstanbul'da 370 bin konut stoğu var, bunun 200 bini bitmiş diğerlerinin inşası devam ediyor" dedi.
Türkiye genelinde sektörün elinde 1 milyona yakın bitmiş konut olduğunu söyleyen Elmas, " İnşa süreci devam eden de bir o kadar konut mevcut. Maliyet artışları konut fiyatlarına yansıtılmadı. Çünkü geçen yıldan kalan üretim fazlası konut var bu da sektör üzerinde baskı oluşturuyor. O yüzden neredeyse 2 yıldır aynı seviyede duruyor. İyi olan şey ise yeni konut başlangıcı, ruhsat alımı düştü, stoklar azalıyor. 2019 yılı içerisinde stoklar yavaş yavaş azaldıkça fiyatlarda dengeleme olacaktır, eninde sonunda bu yılın ikinci yarısından sonra konut fiyatlarına yansıyacaktır" diye konuştu.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...