Irak’ta 88 milyar dolarlık fırsat

Irak’ta 88 milyar  dolarlık fırsat

EMLAK Haberleri

Türk inşaat firmaları, son yıllarda ülke içerisinde yapmış olduğu yatırımları Orta Doğu’ya taşımayı hedefliyor.

Bu doğrultuda önümüzdeki aylarda Irak’ta yapılacak, bölgenin en kapsamlı inşaat sektörü buluşması niteliğindeki ‘Irak’ı Yeniden Yapılandırma Fuarı’na 100 şirketten oluşan geniş bir ekiple katılım sağlanacak. Irak’ın yeniden yapılandırılması için yatırım pastasından pay almak isteyen firmalar ayrıca diğer katılımcı ülkelerle de bir araya gelerek iş birliği için nabız yoklayacak. Irak Hükûmeti, yeniden yapılandırma kapsamda planlamış olduğu projelerin tamamlanması için 88 milyar dolarlık yatırımın yapılmasını öngörüyor. Öte yandan Irak’ta yaşanan yapılanma süreci sadece müteahhitlik sektörünü değil aynı zamanda diğer ilgili sektörlerinde gelişmesini sağlayacak.

BUGÜNE KADAR 25 MİLYAR DOLARLIK PROJE ÜSTLENİLDİ
Bölgenin coğrafi ve lojistik avantajlarını iyi kullanan Türk firmaları, Irak’ta bugüne kadar 25 milyar dolarlık proje üstlendi. Önümüzdeki aylarda düzenlenecek fuarla bu rakamın daha da artması bekleniyor. Fuardan olumlu sonuçlarla dönmeyi hedefleyen Türk firmalarının, Irak’ın yeniden yapılanma sürecinde öncelikle, boru hattı, içme suyu ve altyapı gibi projeleri üstlenmesi bekleniyor. Ayrıca süreç içerisinde konut, sulama ve baraj gibi çeşitli su projeleri ve havaalanı ile yol-köprü-tünel gibi alanlarda da Türk şirketlerin görev alabileceği belirtiliyor.

 

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...