Almanya fuarda yeni merkez oluyor

Almanya fuarda  yeni merkez oluyor

EMLAK Haberleri

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Frankurt'ta gerçekleşen 2. MÜSİAD Hessen İnşaat ve Emlak Fuarı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan,  Almanya'nın Frankfurt kentinde inşaat sektörü adına önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptıklarını belirterek, ''Sektör temsilcilerinin bir araya geleceği MÜSİAD Hessen İnşaat Fuarı'nın, iki ülkeye de yatırım ve iş birliği noktasında güzel katkılar yapacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Türk inşaat sektörünün dünya çapında kanıtlanan bir başarısı var. Bu başarıyı, firmalarımızın birikim ve tecrübelerini daha fazla ülkeye ulaştırmak istiyoruz. Önemli bir yatırımcı ve girişimci potansiyeline sahip olan Almanya'da düzenlediğimiz fuar, bu bakımdan son derece önemli. MÜSİAD olarak bulunduğumuz ülkelerin önemli STK'ları, kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yaparak ve mutabakat anlaşmaları imzalayarak, Türkiye adına önemli ticaret köprüleri kuruyoruz. Bugün dünyanın 93 ülkesinde, 223 farklı noktasında ticaret diplomasisi yürütüyoruz'' dedi. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın da 2018 yılında Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 38 milyar avroyu bulduğunu belirterek, ''7 binden fazla Alman sermayeli firma Türkiye'de faaliyet göstermektedir. 120 bin insana istihdam sağlamaktadır'' dedi. Almanya'daki Türklerin Alman ekonomisine olan katkılarına da değinen Ali Kemal Aydın, Türk girişimcilerin Almanya'da 500 bine yakın insana istihdam sağladıklarını ve böylelikle Alman ekonomisine önemli katkılarda bulunduklarını ifade etti.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...