Galatasaray: 1 - Kayserispor:0

- Güncelleme:
Galatasaray: 1 - Kayserispor:0

Futbol Haberleri

G.Saray Türk Telekom Arena'da Kayserispor'u Felipe Melo'nun golüyle yıktı. Duraklama döneminde 7 puan kaybeden Cimbom üst üste ikinci maçını kazanarak ayağa kalktı.

Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını artırmak isteyen Galatasaray'da Hakan Balta, Yekta Kurtuluş ve Çağlar Birinci, sakatlıkları sebebiyle oynamadı. Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 3 maç ceza alan Baros'un yanı sıra, Afrika Uluslar Kupası'nda yer alan Eboue de Kayserispor maçında forma giymedi. Kayserispor, lig tarihinde şimdiye dek Galatasaray karşısındaki tek galibiyetini 21 Nisan 1974 tarihinde Kayseri'de yapılan maçta 2-0'lık sonuçla almıştı, yine galip gelemedi. Kayserispor'da zorlu sınav öncesi kadro dışı bırakılan Amrabat affedildi. nbsp;
Maçın kadrosu ve hakem şöyle...

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: Özgür Yankaya

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih, Ujfalusi, Riera, Engin, Selçuk, Melo, Emre, Elmander, Necati
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

KAYSERİSPOR: Navarro, Pekarik, Zurab, Eren, Hasan Ali Kaldırım, Riveros, Furkan, Abdullah, Amrabat, Troisi, Gökhan Ünal
TEKNİK DİREKTÖR: Şota Arveladze

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR


6. Dakika : Galatasaray'da Selçuk sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
Dakika 7: Galatasaray atağında Elmander ceza sahası içinde savunmadan seken topa sert vurdu ve top kaleci Navarro'da kaldı.
Dakika 12: Maçın ilk sarı kartını Galatasaray'da Engin Baytar gördü.Baytar Hasan Ali'ye yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
Dakika 15: Galatasaray atağında Elmander topukla ceza sahası içine pasını verdi ama savunmada Khizanishvili araya girerek topu uzaklaştırdı.

Dakika 17: Kayserispor gole çok yaklaştı. Amrabat ceza sahası içine uzun oynadı, savunmada Ujfalusi ve kaleci Muslera birlikte topa çıktı, Ujfalusi kafayla ters bir vuruş yaptı ve top az farkla kornere çıktı.
Dakika 20: Galatasaray atağında Necati ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top dışarı çıktı.

Dakika 23: Galatasaray'da Engin Baytar bu dakikalarda yerde kaldı ve tedavisi için maça ara verildi. Enginin tedavisi 23 dakikaya kadar devam etti bu sırada Kayserispor'da Khizanishvili rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

Dakika 24: Galatasaray'da Selçuk ceza sahası önünden serbest vuruş kullandı, direk kaleye sert vurdu ama top taca gitti.
Dakika 26: Kayserisporlu Riveros rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü. Bu dakikada Kayserispor gole çok yaklaştı. Amrabat ceza sahası içinde kaleci Muslera'yı geçti, açısı daraldı, sol korner çizgisi yanından kaleye şutunu vurdu ve top kaleye paralel bir şekilde uzaklaştı.

Dakika 27: Galatasaray ikinci mutlak golü Elmanderle kaçırdı

Dakika 29: Emre Kayserispor cezasahası içerisinde mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı, GS'ın penaltı beklentisi hakemden döndü.

Dakika 32: Melo Galatasaray'ın ilk golünü attı

Dakika 34: nbsp; Kayserispor atağında Troisi sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Muslera'da kaldı.

Dakika 36: Necati sakatlanma pahasına vuruşunu yaptı, kaleci Navaro'da kaldı. GS korner atışını Emre ile kullandı, ancak ofsayt

Dakika 38: Galatasaray Emre ile atakta kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Necati kafayı vurdu ve kaleci Navarro güçlükle topu köşeden kornere çeldi.

Maçın 42: Kayserisporun atağı var nbsp; Galatasaray cezasahası önünde Melo'nun yaptığı hareket favul nbsp; yapılan hareket favul. Kayserispor serbest vuruş kullandı ama dışarı giden bir top

Dakika 44: Kayseri spor atağı var, ancak top kaleci Muslera'da kaldı

Maçın ilk yarısına 1 dakikalık duraklama ilave edildi, Kayserispor'un atağı var, Semih'e yapılan hareket favul, hakem maçın ilk yarısını bitiren düdüğü çalıyor..


MAÇIN İKİNCİ YARISI

Galatasaray hakem Özgür Yankaya'nın düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.

Dakika 48: Galatasaray atağında Engin Baytar ceza sahası içine pasını verdi ama top kaleci Navarro'da kaldı. Kayseri karşı atak geliştirdi. Kayserispor'da Amrabat sol kanatta ofsayt pozisyonunda kaldı.

Dakika 50: Elmander'in başına aldığı bir darbe var, sahaya sağlık görevlileri girdi. Elmander tedavisinin ardından 53. Dakikada oyuna geri döndü.


Dakika 53: Galatasaray atağında Emre Çolak soldan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top Elmander'den auta çıktı.
Dakika 57 Galatasaraylı Riera sarı kart gördü

Dakika 58: Kayserispor'da Troisi sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

Dakika 59: Kayserispor'dan Troisi sarı kart gördü

Dakika 61: Galatasaray atağı var, Necati ceza sahası içine şut açısı aradı ama savunmada Khizanishvili araya girerek topu kazandı.

Dakika 65: Kayserispor Amrabat ile atakta, sağ kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama top doğrudan dışarı çıktı.

Dakika 66: Kayserispor'da Eren rakibi Necati Sarı Kart gördü.
Dakika 68: Elmander ile Galatasaray atağı var, Elmander şutu top dışarı çıkıyor..

Dakika 70: Kayserisporlu Kamil rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

Dakika 71: Selçuk'un sert vuruşu yandan dışarı gidiyor. Galatasaray korner kullandı. Elmander sert vuruyor ancak maçın hakemi oyunu durdu.
Dakika 73: Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim top toplayan çocuğa fena halde kızdı, şimdi Fatih Terim, kızdığı çocuğu yanına çağırdı ve gönlünü aldı, oldukça güzel anlamlı bir manzara

Dakika 77: Galatasaray'da Selçuk İnan kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Navarro'da kaldı.

Dakika 81: nbsp; Kayserispor atağında Biseswar sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top doğrudan auta çıktı.

Dakika 83: Kayserispor'da Sefa sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı arka direkte Gökhan Ünal kafayı vurdu ve top kaleci Muslera'da kaldı.
Dakika 85: Kayserispor nbsp; Sefa ile nbsp; korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Emre Çolak topu uzaklaştırdı.
Dakika 87: Galatasaray'da Oyuncu Değişikliği var, Emre Çolak oyundan alkışlarla çıkıyor yerine Ceyhun girdi

Maçın 90 dakikası bitti, hakem karşılaşmaya 4 dakika ilave ettiğini duyurdu. Galatasaray seyircisi ayakta. Takıma müthiş bir destek var. Bu arada sakatlanan Galatasaraylı Engin saha dışına çıkarıldı, yerine nbsp; Yiğit girdi, Muslera serbest vuruş kullanıyor. Sercan kafayla indirdi, Kayserisporlu Eren kaleci Navaro'ya yolladı. nbsp;
Galatasaray'ın uzatma dakikalarda geliştirdiği ataktan da gol çıkmayınca karşılaşma 1-0'lık skorla bitirdi

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig 26. hafta maçında Kayserispor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Riera'yı ilk 11'de görevlendirdi.

Ligde son oynanan ve sarı-kırmızılı ekibin Gaziantepspor'u deplasmanda 2-1 yendiği maçın kadrosunda değişikliğe gitmeyen teknik direktör Fatih Terim, yalnızca sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşanan savunmanın solunda farklı bir alternatif denemek zorunda kalındı.

Gaziantepspor maçında ilk 11'de görev alan Hakan Balta ile yine aynı pozisyonda oynayan ve sakatlığı devam eden Çağlar Birinci'nin yokluğunda sarı-kırmızılı teknik adam, sol açık olarak forma giyen Albert Riera'yı savunmanın soluna çekmek zorunda kaldı.

Sarı-kırmızlı takımda, sakatlığı nedeniyle Yekta Kurtuluş, kırmızı kart cezası nedeniyle Milan Baros ve Afrika Uluslar Kupası'nda Fildişi Sahili formasıyla finale çıkan Emmanuel Eboue de bugün takımda yer alamadılar.

-Necati Ateş ilk kez Türk Telekom Arena'da-

Ara transfer döneminin son gününde sözleşme imzalayarak yeniden Galatasaray'a dönen Necati Ateş, Türk Telekom Arena'da ilk maçına Kayserispor karşısında çıktı.

Transfer görüşmeleri nedeniyle Medical Park Antalyaspor'un Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a karşı oynadığı maçın kadrosuna alınmayan Necati, sarı-kınmızılı formayla ilk maçına Gaziantepspor deplasmanında çıkmış ve 1 gol atarak galibiyette önemli katkı sağlamıştı.

-Amrabat, Galatasaray'a karşı ilk 11'de-

Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna katmak için yoğun çaba sarf ettiği ve Kayserispor yönetimiyle karşı karşıya geldiği Noureddine Amrabat, ilk 11'de görev aldı.

Kayserispor'dan ayrılıp Galatasaray'a gelmek istediğini açıklaması nedeniyle kadro dışı bırakılmasının ardından, affedilerek Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında görev verilen Amrabat'ı teknik direktör Şota Arveladze, Galatasaray'a karşı ilk 11'de sahaya sürdü.

-Fatih Terim'e tribün desteği-

Karşılaşma öncesi Galatasaray taraftarları, tezahüratlar yaparak teknik direktör Fatih Terim'e destek verdi.

Taraftarlar, maç öncesi gerçekleştirilen seremoninin ardından teknik direktör Fatih Terim'i tribüne çağırırlarken, ''İmparator Fatih Terim'' tezahüratları yaptılar.

Fatih Terim de kendisine yapılan tezahüratları karşılıksız bırakmadı ve sahaya girerek taraftarlara el salladı.

-Aydın Güleş'e plaket-

Galatasaray'ın bu sezon kendi sahasında yaptığı maçlarda düzenlediği ''Galatasaray Efsanelerini Anıyor'' organizasyonunun Kayserispor karşılaşması öncesi konuğu Aydın Güleş oldu.

Maç öncesi düzenlenen törende sarı-kırmızılı takımın eski futbolcularından Aydın Güleş'e plaket verilirken, tribünleri selamlayan Güleş'i taraftarlar alkışladı.

Ayrıca, stat skorbordunda da Güleş'in futbolculuğu döneminden fotoğraflarına yer verildi.

-Mehmet Cibara, basın tribününü gezdi-

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'dan sorumlu yönetim kurulu üyesi olan Mehmet Cibara, Kayserispor maçı öncesinde basın tribününü gezerek incelemelerde bulundu.

Medya mensuplarıyla sohbet eden ve görülen eksikleri not alan Cibara, tespit edilen eksiklerin giderilmesine çalışacaklarını kaydetti.

-CSKA Moskova zaferi unutulmadı-

THY Avrupa Ligi'nde Galatasaray Medical Park'ın güçlü Rus ekibi CSKA Moskova'ya karşı elde ettiği zafer, Kayserispor maçı öncesi unutulmadı.

Türk Telekom Arena'nın skorbordlarında Galatasaray Medical Park-CSKA Moskova maçından görüntüler yayınlanırken, ''Tarihi sadece Galatasaray yazar'' ifadesine yer verildi.

Bu sezon THY Avrupa Ligi'nin en güçlü ekibi olarak gösterilen ve Galatasaray Medical Park maçına kadar namağlup olarak mücadelesini sürdüren CSKA Moskova, ilk yenilgisini İstanbul'da yaşamıştı.

Öte yandan, Kayserispor maçını Galatasaray ile daha önce şampiyonluk yaşayan teknik direktör Erik Gerets de Türk Telekom Arena'da izledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...