Neşeli prova! İskoçya tamam sırada Çekya var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Neşeli prova! İskoçya tamam sırada Çekya var

FUTBOL Haberleri

EURO 2024 elemelerine hazırlanan ay yıldızlı ekibimiz Ozan Kabak ve Cengiz Ünder’in golleriyle kazandı. Maçın genelinde olumlu sinyaller veren takımımız McGinn’in golüne engel olamadı.

Ö. ÇETİN ENGİN'İN HABERİ

Dünya Kupası’nı bir kere daha evimizden seyretmek zorundaydık. EURO 2024 elemeleri yaklaşırken boş durmamak da gerekiyordu. Stefan Kuntz gruptaki rakiplerimizin futbol tarzına uygun rakipler seçmeye özen göstermişti. İskoçya da Galler’e benziyordu. Ama biz 2002 ve 2008’deki A Millî Takım’a benzeyebilecek miydik? Umut fakirin ekmeği demişler... Alman teknik adam yine üçlü savunmayla çıktı maça. Hani şu bizi Katar’dan eden sistem.

OZAN BOŞ DURMUYOR

İlk yarı ikinci bölgedeki baskılı ve rakibe serbest alan bırakmayan oyun formatımız pozisyonlar da getirdi. Maçın başında Hakan’ın 25 metre menzilli füzesinde topa kaleci Gordon hâkim oldu. İlerleyen bölümde Almanya’da formda bir sezon geçiren Ozan Kabak’ın direkten dönen kafa vuruşu adrenalin yükseltti. İlk 45’in bitimine yakın Hakan Çalhanoğlu serbest vuruşu adrese teslim gönderdi, Ozan Kabak bu defa ağları buldu: 1-0.

YİNE O REHAVET

İkinci yarıda topu daha hızlı ve öne oynayan ay yıldızlılar Cengiz’in usta işi golüyle farkı ikiye çıkardı. İkinci golü bulduktan sonra millî takımın blokları arasındaki mesafe açıldı. Sık sık yaşadığımız disiplin problemimiz ortaya çıktı. İskoçya hızlı ataklarla sağlı sollu yüklenmeye başladı. John McGinn topu yaklaşık 60 metre taşıdıktan sonra uzak köşeye vurdu: 2-1. Millîler ‘daha çok yolumuz var’ dedirtse de moral verdi.

Neşeli prova! İskoçya tamam sırada Çekya var

DİYARBAKIR'DA ŞÖLEN! BAĞIRLARINA BASTILAR

Diyarbakırlılar millî takımı kelimenin tam anlamıyla bağrına bastı. Şehir ilk defa ay yıldızlı ekibimize ev sahipliği yaparken oyunculara sevgi büyüktü. Diyarbakır ve çevre illerden gelenler maça yoğun ilgi gösterirken, tribünde yaklaşık 100 metrelik Türk Bayrağı açıldı. Karnaval havasında geçen maçın ardından galibiyet şehirde büyük coşkuyla kutlandı.

CENGİZ ÜNDER: HAYRAN KALDIK

Cengiz Ünder, “Ben ilk defa Diyarbakır’a geldim. İnanılmaz coşkulu bir karşılama oldu. Taraftar inanılmaz güzeldi, harikalardı. Misafirperverlikleri muhteşemdi” derken, “Hazırlık maçı da olsa kazanmamamız gerekiyordu, mutluyuz. O vuruşu yapmayı zaten seviyorum, uzak köşeye vuruşları. Çok çalışıyorum” sözlerini kullandı.

Neşeli prova! İskoçya tamam sırada Çekya var

FERDİ SAKATLANDI

Ay yıldızlı ekibimizde dün on birde oynayan Ferdi Kadıoğlu 33. dakikada sakatlandı. Rakibiyle çıktığı kafa topu mücadelesi sonrası sağ baldırını tutmaya başlayan Fenerbahçeli oyuncu kendini yere bıraktı. Teknik heyet riske girmedi ve yerine Eren Elmalı’yı oyuna aldı.

BÜYÜKEKŞİ: BU TAKIMA İNANIYORUM

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Çok sevinçliyiz. Diyarbakır’da ilk defa millî maç yaptık ve sonuç da gayet güzel” derken, “İlk devre çok iyi oynadık. Bundan önceki maçın izlerini silmek istiyorduk. Bu takıma inanıyoruz. Sabırlı olabilirsek bu takım 5-10 yıl bize hizmet edecek” açıklamasını yaptı.

Neşeli prova! İskoçya tamam sırada Çekya var

KUNTZ SONUÇTAN MEMNUN

Hatalar da oldu İskoçya maçını değerlendiren A Millî Takım’ın çalıştırıcısı Stefan Kuntz, “İlk 60 dakika inanılmaz iyi oynadık. Son yarım saatte bazı hatalarımız oldu. Bunları a naliz edip üzerinden çalışacağız. İyi savunma yaptık. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Önümüzdeki yolculuk için ufak bir adım attık” dedi.

Arda Güler’in forma giymemesi hakkında, “Bu maçta oyunun gidişatına göre o imkanı veremedik ama kesinlikle süre alacak” derken, “Önemli olan burada oyuncuların kendine güvenini yükseltmesi, çoğaltması ve bu sistemde de (üçlü savunma) oynayabileceklerine inanmasıydı” sözlerini kullandı.

EURO 2028 VE 2032’YE TALİBİZ

Türkiye, 2028 ve 2032’de gerçekleştirilecek Avrupa futbol şampiyonalarına ev sahipliği yapmak için adaylık dosyasını UEFA’ya verdi. İngiltere, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya ve Galler 2028, İtalya ise 2032 için dosya sundu. Ev sahibi ülkeler 2023 sonbaharında belli olacak.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...